Mircea Lucescu a vorbit cu presa italiană despre războiul din Ucraina, tehnicianul român al celor de la Dinamo Kiev atingând subiecte sensibile în legătură cu conflictul din țara vecină.

Mircea LucescuFoto: Andrey Lukatsky / AFP / Profimedia

Ziua a 19-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

În vârstă de 76 de ani, Lucescu este de părere că sportivilor ruși li se face o nedreptate atunci când au fost excluși din competiții și că războiul va dura mult timp.

Antrenorul român consideră că sportul trebuie să unească, nu să dezbine în asemenea momente.

„Am trăit războiul din 2014, când a trebuit să plecăm din Doneţk şi de atunci nu ne-am mai întors, doi ani la Kiev jucând peste tot, dar niciodată la noi acasă. Credeam că s-a terminat aşa, dar acum asta...

După noaptea atacului rusesc am stat trei zile la Kiev. Apoi, cu ajutorul Uefa şi al federaţiei moldoveneşti, toţi străinii de la diferitele echipe din Ucraina au plecat, în România şi apoi în ţările lor. Sunt acum la Bucureşti, de unde încercăm să ajutăm cât mai mulţi oameni” - Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu nu este de acord cu excluderea sportivilor ruși după invadarea Ucrainei

„Pentru mine sportul trebuie să unească şi nu trebuie să fie implicat, este la fel ca şi cultura, ceva care ar trebui să rămână în afara conflictului.

Nu am crezut niciodată că se va întâmpla aşa ceva, ucrainenii şi ruşii au trăit împreună ca fraţi. Acum problema este toată politică, nu ştiu cum se va termina pentru că ucrainenii sunt oameni mândri.

Războiul va dura mult timp şi nu vor fi câştigători. Nu trebuia să se ajungă în acest punct”, a concluzionat Mircea Lucescu pentru presa italiană, conform News.ro.

S-ar putea să te intereseze și:

Un nou gest provocator al sportivilor ruși - Cum și-au arătat mai mulți hocheiști atașamentul față de Vladimir Putin

Gimnastul rus Ivan Kuliak spune cum i-a venit ideea de a pune litera "Z" pe echipament