Tayfun Korkut nu mai este antrenorul echipei Hertha Berlin: după trei luni şi jumătate de la numirea în funcţie, turcul a fost demis în urma rezultatelor slabe înregistrate, informează lequipe.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul internaţional turc a preluat echipa la 29 noiembrie 2021, înlocuindu-l pe Pal Dardai, care fusese dat afară tot pentru rezultate slabe.

"Conducetra Hertha BSC a decis să se separe de antrenorul principal Tayfun Korkut cu efect imediat", a declarat clubul într-un comunicat dat publicităţii, adăugând cu numele succesorului său va fi dezvăluit ulterior.

Ultimul meci al lui Korkut pe banca Herthei a fost, sâmbătă, o înfrângere, scor 0-2, pe terenul Borussiei Monchengladbach, în etapa a XXVI-a din Bundesliga, al cincilea eşec consecutiv. Două remize şi şapte înfrângeri în ultimele nouă meciuri a înregistrat Hertha, în campionat, în 2022.

Cu turcul pe bancă, echipa a obţinut două victorii, a remizat de trei ori şi a pierdut opt jocuri.

Korkut, 47 de ani, a luat echipa Hertha de pe locul 16, de baraj, la cinci puncte de locul 17, retrogradabil, şi o lasă pe locul 17, cu 23 de puncte, la egalitate cu VfB Stuttgart, de pe locul 16 şi la două puncte de Arminia Bielefeld, de pe locul 15, de menţinere, formaţie ce are un joc mai puţin.

Tayfun Korkut a mai antrenat echipele Hannover '96, FC Kaiserslautern, Bayer Leverkusen şi VfB Stuttgart. Fără angajament din 2018 până la numirea pe banca Herthei, Korkut a avut mandate scurte la Kaiserslautern, Leverkusen şi Stuttgart, scrie News.ro.