PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a învins-o pe Gent, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în prima manșă a optimilor Conference League.

Razvan LucescuFoto: Karim JAAFAR / AFP / Profimedia

Unicul gol al partidei a fost înscris de Kurtic, în minutul 58.

Alexandru Mitriță a fost rezervă la gazde.

Returul se va juca joi, 17 martie, de la ora 22:00.

S-au mai jucat de la ora 19:45

Partizan Belgrad vs Feyenoord Rotterdam 2-5

Slavia Praga vs LASK Linz 4-1

Vitesse Arnhem vs AS Roma 0-1.

Vor avea loc de la ora 22:00

Bodo/Glimt vs AZ Alkmaar

Leicester City vs Rennes

Olympique Marseille vs FC Basel

PSV Eindhoven vs FC Copenhaga.

PAOK poate avea soarta lui Chelsea

Situația la PAOK este pe muchie de cuțit. La finalul lunii trecute, omul de afaceri greco-rus Ivan Savvidis, proprietarul trupei din Salonic, a fost condamnat la 25 de luni de închisoare, fiind declarat vinovat că a intrat înarmat pe teren, la un meci care a avut loc în martie 2018.

Apropiat al lui Vladimir Putin, Savvidis, în vârstă de 62 de ani, a primit o interdicţie de a intra timp de 3 ani pe stadioane. Organizatorii Superligii Greciei au sancţionat clubul PAOK cu 3 puncte de penalizare şi cu o amendă substanţială.

Savvidis, care a făcut avere în industria tutunului şi a fost deputat al partidului preşedintelui Putin, Rusia Unită, a pătruns pe teren înarmat, cu scopul de a se rățoi la arbitru, întrerupând meciul cu AEK Atena.

Incidentul a dus la suspendarea campionatului Greciei. Acest proces a fost amânat de mai multe ori în ultimii ani, din diverse motive.

Pe fondul sancțiunilor încasate de oligarhii ruși apropiați lui Putin din partea Occidentului, Savvidis va fi nevoit, cel mai probabil, să abandoneze corabia „alb-negrilor”.

Clubul ar putea fi scos la vânzare, așa cum a procedat și rusul Roman Abramovich cu Chelsea Londra.