Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal a hotărât o nouă depunctare în cazul echipei Gaz Metan Mediaș.

Gaz Metan MediasFoto: Facebook - Gaz Metan Medias

Ultima clasată din Liga 1 a rămas fără alte puncte importante din cauza datoriilor pe care le are către patru dintre foștii săi angajați: Ioan Mărginean, Eusebiu Iulian Tudor, Mircea Diaconescu și Mihai Teja.

Astfel, Mediașul a pierdut alte opt puncte, iar după înjumătățirea care a avut loc după intrarea în play-out a rămas cu... un singur punct în clasament.

"Ieri au fost declarați liberi încă trei jucători de la Gaz Metan Mediaș, deci vor rămâne cu juniorii și cu câțiva seniori. O să intre niște bani din drepturile TV, vor fi achitate niște sume după încheierea sezonului regulat.

Vor putea să asigure doar câteva deplasări, nu toate, pentru că suma încasată va fi mică. Aproximativ 50.000 de euro" - Emilian Hulubei, preşedintele Sindicatului Fotbaliştilor din România (AFAN), la Digisport.

Liga 1 - Cum arată acum clasamentul din play-out

1 FC Botoșani 23 puncte

2 UTA - 20

3 Rapid 20

4 Sepsi 20p*

5 Chindia 18*

6 FC U Craiova 17*

7 CS Mioveni 15*

8 Dinamo 9*

9 Clinceni 7

10 Gaz Metan Mediaș 1

*echipă care a beneficiat de rotunjire în plus după înjumătățirea punctelor la intrarea în play-out.

De știut:

Dacă nu va achita până pe 23 martie 2022 datoriile către cele patru persoane menționate mai sus, Gaz Metan Mediaș va fi depunctată suplimentar.

De știut despre play-out-ul din liga 1

  • Primele două clasate la finalul play-out-ului vor juca un baraj, iar câștigătoarea se va confrunta, în alt baraj, cu echipa din play-off aflată pe ultimul loc de cupă europeană. Învingătoarea se va califica în Conference League (a treia competiție europeană ca importanță, după Champions League și Europa League).
  • Ultimele două clasate vor retrograda direct în Liga 2.
  • Ocupantele locurilor 7 şi 8 vor participa la un baraj cu echipele de pe locurile 4, respectiv 3, din acest sezon din Liga 2.