Într-un meci în care Kylian Mbappe a trimis de trei ori mingea în poarta lui Courtois (doar un gol a fost validat), Karim Benzema a fost salvatorul celor de la Real Madrid. Atacantul în vârstă de 34 de ani a reușit un "hat-trick" în doar 17 minute (3-1) și vicecampioana Spaniei a obținut calificarea în sferturile Champions League (3-2 la general). În celălalt duel al serii, Manchester City și Sporting Lisabona au terminat la egalitate, scor 0-0, iar formația lui Pep Guardiola a obținut biletele pentru runda următoare (a fost 5-0 în tur).

Champions LeagueFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

De știut:

  • PSG a marcat prin Mbappe ('39 - golurile din minutele 34 și 54 au fost anulate pentru ofsaid), iar Real a punctat prin Benzema ('61, '76, '78).

Real Madrid vs PSG 3-1 (3-2 la general)

'90+1 Lionel Messi trage puțin peste poarta lui Courtois dintr-o lovitură liberă de la mare distanță (mingea a căzut pe plasă).

'78 Gol Real Madrid! PSG repune de la centru, Real recuperează, Marquinhos pasează greșit în defensivă și Benzema înscrie cu o execuție din prima, lângă bară.

'76 Gol Real Madrid! Modric pleacă din propria jumătate de teren, combină cu Vinicius, acesta așteaptă, îi trimite înapoi croatului, iar fostul "Balon de Aur" i-a pasat decisiv lui Benzema.

'73 Mingea ajunge cu foarte mult noroc la Vinicius, dar brazilianul este surprins de poziția excelentă în care se află și nu ia cea mai bună decizie.

'61 Gol Real Madrid! Donnarumma întârzie degajarea, Benzema îi fură mingea, aceasta ajunge la Vinicius, care îi pasează înapoi francezului și acesta înscrie.

'54 Neymar pasează pe culoar pentru Mbappe, acesta îl driblează pe Courtois și înscrie, dar golul este anulat (francezul se afla în ofsaid).

'39 Gol PSG! Mendes recuperează mingea, Neymar pasează pentru Mbappe din propria jumătate de teren, atacantul francez trage la scurt și îl învinge pe Courtois.

'34 Mbappe înscrie, dar reușita este anulată pentru o poziție de ofsaid în care se afla Nuno Mendes (cel care i-a pasat).

'31 Messi ridică mingea peste Courtois, dar Nacho respinge din fața porții.

'24 Benzema trage cu mult efect de la marginea careului, Donnarumma se întinde și respinge în ultimul moment în corner.

'22 Neymar trage pe jos de la marginea careului, dar nu îi pune probleme lui Courtois.

'13 Mbappe scapă singur cu portarul Courtois, după o eroare a lui Militao, dar atacantul trage la colțul scurt și belgianul respinge.

Au evoluat echipele:

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Rodrygo ’66), Militao, Alaba, Nacho – Modric, Kroos (Camavinga ’58), Valverde – Asensio (Vazquez ’66), Benzema, Vinicius. Antrenor: Carlo Ancelotti

P SG: Donnarumma – Hakimi (Draxler ’88), Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – Danilo (Di Maria ’81), Paredes (Gueye ’79), Verratti – Messi, Mbappé, Neymar. Antrenor: Mauricio Pochettino.

Manchester City vs Sporting Lisabona 0-0 (5-0 la general)

'76 Paulinho scapă singur cu portarul, dar trage direct în Carson (intrat pe teren în locul lui Ederson).

'47 Intrat pe teren la pauză, Mahrez intră în careu din flancul drept, pasează pentru Gabriel Jesus și brazilianul înscrie, dar reușita este anulată pentru ofsaid.

'23 Foden trage de la distanță, dar Adan este atent și respinge în corner.

'8 Gazdele cer un penalty, dar arbitrul lasă jocul să continue.

Au evoluat echipele:

Manchester City: Ederson (Carson ’73) – Egan-Riley, Stones, Laporte (Mbete-Tatu ’84), Zinchenko – Gündogan, Fernandinho, Bernardo Silva (Mahrez ’46) – Foden (McAtee ’46), Gabriel Jesus, Sterling. Antrenor: Josep Guardiola

Sporting: Adan – Inacio, Coates, Luis Neto (Virginia ’89) – Pedro Porro (Esgaio ’79), Ugarte, Tabata, Matheus Reis – Sarabia (Edwards ’58), Paulinho (Santos ’78), Slimani (Feddal ’89). Antrenor: Ruben Amorim.