Manchester City o întâlnește miercuri pe Sporting Lisabona (Champions League, returul optimilor), dar lui Pep Guardiola nu îi stă mintea la fotbal. Antrenorul "cetățenilor" a vorbit despre războiul din Ucraina și nu s-a limitat la a-l ataca doar pe liderul rus Vladimir Putin.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ziua a 14-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

NATO, UE și SUA au fost puse la zid de Guardiola pentru că nu au acționat la timp pentru a preveni atacul lansat de Putin.

​"Drama este că țările continuă să fie distruse pentru că o singură persoană decide că oamenii nevinovați trebuie anihilați și lumea este în impas. Lumea tace. Nu oamenii care stau în picioare, ci guvernele lumii întregi care ar trebui să ia o decizie sau să spună că nu poate fi așa...

Tot ce s-a întâmplat este eșecul politicii, eșecul economiei, eșecul tuturor. Când se întâmplă acest lucru, cantitatea de ură se generează în generațiile viitoare... Pentru a remedia asta, poate avem nevoie de un secol. Poporul ucrainean nu va uita niciodată ce pătimește în această perioadă. A fi acasă, a merge la școală, a mânca, a lua masa... Și că prin decizia unui om țara este distrusă

Imaginați-vă asta în țările noastre. Un bărbat vine și decide să ne atace, ne ucide familia și prietenii. Pierzi totul și trebuie să pleci în exil în altă țară, din cauza unui bărbat. Acest lucru nu a fost cauzat de tine, de mine sau de oricine altcineva.

Unde este NATO? Unde sunt Statele Unite? Unde este Uniunea Europeană? Să încercăm să evităm acest lucru, acum e prea târziu. Este eșecul absolut al ființelor umane, eșecul instituțiilor politice... Politicienii sunt acolo doar ca să putem trăi puțin mai bine.

În final, noi suntem cei care muncim și plătim impozitele întregii lumi. Politicienii nu trebuie decât să își facă griji ca aceste lucruri să nu se întâmple" - Pep Guardiola, citat de Marca.

Zinchenko îi dorește lui Vladimir Putin "cea mai dureroasă moarte"

Pe 24 februarie, Oleksandr Zinchenko, fundaşul stânga al echipei Manchester City, a avut o postare pe Instagram în care a scris că speră ca liderul rus să aibă parte de "cea mai dureroasă moarte", cu cea mai mare suferinţă, iar internaționalul din Ucraina s-a plâns că mesajul i-a fost șters de rețeaua de socializare, transmite mirror.co.uk.

În vârstă de 25 de ani, elevul lui Pep Guardiola l-a caracterizat pe Putin drept o "creatură". Mesajul acestuia a fost îndepărtat de către Instagram.