Federația Română de Fotbal a anunțat miercuri încetarea protocolului sanitar, astfel că meciurile din Liga 1 se vor putea disputa cu tribunele pline.

Fanii celor de la FCSBFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Comitetul de urgență al FRF a luat această decizie după încetarea stării de alertă din România.

Primele meciuri din fotbalul românesc care nu vor mai avea parte de restricții vor fi: UTA Arad vs Academica Cliceni (play-out, ora 17:30) și U Craiova vs FC Argeș (play-off, ora 20:30). Disputele vor avea loc vineri, 11 martie 2022.

"Având în vedere încetarea aplicabilităţii dispoziţiilor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 16 din 08.03.2022 pentru abrogarea Hotărârii CNSU nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, (n.r. - Comitetul de Urgenţă) aprobă suspendarea Protocolului de desfăşurare a competiţiilor de fotbal şi a Protocolului de desfăşurare a competiţiilor de fotbal în sală. Recomandă menţinerea regulilor de igienă şi prevenţie la stadion/teren de antrenament/cazare/deplasare, precum şi testarea persoanelor care prezintă simptome COVID-19 şi izolarea persoanelor pozitive. Subliniază necesitatea respectării de către structurile sportive, în orice moment, a tuturor obligaţiilor impuse de normele legale in vigoare", a precizat FRF.

Reamintim că starea de alertă pe teritoriul României a fost instituită în 18 mai 2020.

Liga 1: Programul play-off-ului - Când se vor juca meciurile dintre CFR Cluj și FCSB

Liga 1: Cum arată programul play-out-ului - Rapid și Dinamo se întâlnesc în prima etapă