Nouă meciuri a rezistat Flavius Stoican pe banca tehnică a celor de la Dinamo, fostului internațional fiindu-i reziliat contractul în cursul zilei de miercuri.

Foto:

Dinamo și noul acționar majoritar - Unde au ajuns acțiunile lui Pablo Cortacero

La scurt timp după oficializarea despărțirii, Stoican a vorbit despre acest moment, precizând, printre altele, că nu-i este deloc ușor, dar că a ales să plece pentru binele echipei.

"M-am oprit de la această echipă pentru binele jucătorilor, pentru viitorul lor. Ei, pe viitor, o să înţeleagă de ce. Cred în aceşti băieţi, le doresc din tot sufletul baftă, pentru că merită toate aprecierile oamenilor de fotbal, indiferent dacă greşesc sau fac lucruri bune.

Baftă multă, jucătorilor şi pentru mine este ceva deosebit când un antrenor a văzut ce s-a întâmplat ieri în sala de conferinţă, când i-a anunţat domnul preşedinte că se încetează relaţiile cu mine.

Nu am lacrimi în ochi, dar nu e un moment după care să fac nuntă, dar învăţ din toate. Am luat o decizie, nu mai contează dacă îmi pare sau nu rău. Eu sunt foarte aproape şi atent la ceea ce fac ei, pentru că merită toată susţinerea.

Cinste lor, bravo lor, să nu uite toţi oamenii că artizanii principali ai unei echipe sunt jucătorii, buni, răi, trebuie să-i încurajeze" - Flavius Stoican, citat de News.ro.

De știut:

  • Cu Stoican pe bancă, Dinamo a adunat o victorie, două remize și șase înfrângeri.
  • Dusan Uhrin Jr (înlocuitorul lui Stoican) s-a mai aflat de două ori în postura de antrenor al câinilor: august 2019 - martie 2020 și aprilie - iulie 2021.
  • În acest sezon, Dusan Uhrin Jr va fi al patrulea antrenor al lui Dinamo, după Dario Bonetti, Mircea Rednic și Flavius Stoican.

Liga 1: Cum arată programul play-out-ului - Rapid și Dinamo se întâlnesc în prima etapă

De știut despre play-out-ul din liga 1

  • Primele două clasate la finalul play-out-ului vor juca un baraj, iar câștigătoarea se va confrunta, în alt baraj, cu echipa din play-off aflată pe ultimul loc de cupă europeană. Învingătoarea se va califica în Conference League (a treia competiție europeană ca importanță, după Champions League și Europa League).
  • Ultimele două clasate vor retrograda direct în Liga 2.
  • Ocupantele locurilor 7 şi 8 vor participa la un baraj cu echipele de pe locurile 4, respectiv 3, din acest sezon din Liga 2.

Clasament play-out:

1. FC Botoşani 23

2. UTA Arad 20

2. Rapid București 20

4. Sepsi Sf. Gheorghe 20*

5. Chindia Târgoviște 18*

6. U Craiova 1948 17*

7. CS Mioveni 15*

8. Dinamo București 9*

9. Academica Clinceni 7

10. Gaz Metan Mediaş 5.

Echipele cu * au beneficiat de rotunjirea punctelor.