Oleksandr Aliyev, fost jucător la Lokomotiv Moscova și Dinamo Kiev, a povestit cum este văzut războiul din Ucraina în Rusia. Acesta spune că nici măcar părinții săi nu-l cred și mărturisește că planul cenzurii instaurat de Vladimir Putin funcționează de minune.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ziua a 14-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Ajuns la 37 de ani, Aliyev s-a născut la Khabarovsk, Rusia, dar a primit cetățenia ucraineană după ce a ajuns la Dinamo Kiev, în 1999.

După ce Rusia a invadat Ucraina, fostul fotbalist a luat decizia de a se înrola în armata ucraineană. Părinții acestuia sunt în Rusia, iar Oleksandr a povestit cum cenzura instaurată de Vladimir Putin funcționează.

Manipularea funcționează la Moscova, nici părinții nu-l cred

Aliyev spune că manipularea de la tv este atât de puternică încât el nu este crezut de părinții săi atunci când le povestește ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina.

"Nu vă mint, după ce a izbucnit războiul, am vorbit cu părinții mei. Acum nu mai pot ține legătura cu ei. Mi-au zis că se uită la TV în Rusia și văd totul complet diferit. Că avem fasciști, naziști, hoți și că rușii vin ca eliberatori. Le-am spus ce se întâmplă de fapt, că s-a tras spre mine, dar că nu mă tem.

Voi continua să îmi apăr țara. Vreau ca în această țară copiii mei să crească în pace și să nu văd lacrimi în ochii lor, ci bucurie și zâmbete.

Dar părinții mei nu mă cred și asta este cel mai trist lucru", a spus Aliyev pentru sport.ua.

Oleksandr Aliyev

S-a retras din fotbal la 1 ianuarie 2021. A jucat, printre altele, pentru Lokomotiv Moscova, Dinamo Kiev, Dnipro Dnipropetrovsk și Anzhi Makhachkala.

A bifat 28 de meciuri pentru naționala Ucrainei, pentru care a reușit 6 goluri. A câștigat două titluri de campion al Ucrainei, două cupe și patru supercupe.