Roman Abramovic a anunțat că renunță la Chelsea după izbucnirea războiului din Ucraina, iar AFP precizează că o primă ofertă ar fi sosit pe masa omului de afaceri rus.

Chelsea Londra, stemaFoto: chelseafc.com

Ziua a 14-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Este vorba de un consorţiu condus de omul de afaceri american Todd Boehly şi miliardarul elveţian Hansjorg Wyss, conform presei britanice.

Campioana Europei a fost scoasă oficial la vânzare de Abramovic, cel care este proprietar al grupării din Premier League încă din 2003.

Cine este Todd Boehly

Todd Boehly, coproprietar al clubului de baseball Los Angeles Dodgers din MLB, a mai încercat să achiziţioneze clubul londonez în urmă cu doi ani, oferind atunci 2,2 miliarde de lire sterline (aproximativ 2,6 miliarde de euro).

Daily Telegraph scrie că omul de afaceri american şi-a transmis noua ofertă prin intermediul băncii de investiţii Raine, cu sediul la New York.

Cine este Hansjorg Wyss

Hansjorg Wyss (86 de ani), fondatorul companiei care produce dispozitive medicale Synthes, a declarat, săptămâna trecută, pentru ziarul elveţian Blick că a fost abordat să cumpere Chelsea.

Contactat de AFP la Londra, un purtător de cuvânt al lui Abramovic a refuzat să comenteze această informaţie.

Potrivit Financial Times, un alt miliardar american, Josh Harris, se gândeşte şi el să facă o ofertă.

Fost director al fondului de investiţii Apollo Global Management, Harris este deja prezent în fotbalul englez, fiind coproprietar al clubului Crystal Palace. Cel mai probabil va trebui să se retragă de la această echipă, care are sediul tot la Londra, dacă vrea să preia Chelsea.

Miliardarul turc Muhsin Bayrak şi-a exprimat, de asemenea, interesul pentru deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor.

Abramovic cere 3,6 miliarde de euro pentru Chelsea

Potrivit mirror.co.uk, ar exista cel puţin zece oferte de cumpărare a grupării pe care Abramovic a scos-o la vânzare după ce Rusia a invadat Ucraina.

Oligarhul rus ar dori să obţină trei miliarde de lire sterline (3,6 miliarde de euro) din vânzarea clubului pe care l-a cumpărat în 2003 cu 140 de milioane de lire sterline, transmite News.ro.