Fotbalul din Anglia nu se mai vede în Rusia, după ce Premier League, EFL și Federația Engleză și-au suspendat acordurile de difuzare TV, informează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ziua a 13-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Decizia Premier League, care se referă la un acord cu partenerul rus Rambler Media (Okko Sport), a fost luată marți, în cadrul unei reuniuni a acționarilor, și a fost însoțită de un anunț privind donarea a 1 milion de lire sterline "pentru a sprijini poporul din Ucraina".

Potrivit Daily Mail, acordul dintre Premier League și Rambler Media valorează 6 milioane de lire sterline pe an.

Decizia de a nu difuza meciuri în Rusia era așteptată după ce directorul executiv al ligii, Richard Masters, a declarat joia trecută că situația este în curs de revizuire.

"Liga condamnă ferm invazia Rusiei în Ucraina. Facem apel la pace și gândurile noastre sunt alături de toți cei afectați. Donația de 1 milion de lire sterline va fi făcută către Comitetul de Urgență pentru Dezastre (DEC) pentru a livra ajutor umanitar direct celor care au nevoie", se arată într-un comunicat.

EFL (care organizează Championship, League One și League Two) a declarat că și ea susține apelul DEC și că accesul la serviciul său iFollow și la alte servicii de streaming ale cluburilor a fost, de asemenea, retras în Rusia.

Ambele ligi și-au manifestat solidaritatea cu Ucraina pe parcursul ultimei etape, inclusiv prin mesaje precum "Fotbalul stă împreună".

"Este absolut corect să facem acest lucru și susținem pe deplin decizia Premier League de a opri difuzarea meciurilor în Rusia ca răspuns la invazia barbară și fără sens a lui Putin în Ucraina. Rusiei nu i se poate permite să își legitimeze războiul ilegal prin intermediul sportului și al culturii și trebuie să lucrăm împreună pentru a ne asigura că Putin rămâne un paria pe scena internațională" - Nigel Huddleston, ministrul britanic al Sportului.