Andrei Șevcenko, fostul mare internațional ucrainean, a cerut în timpul unui interviu televizat poporului italian să susțină și să ajute victimele războiului din Ucraina.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ziua a 12-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Fostul selecţioner al Ucrainei, în vârstă de 45 de ani, a vorbit de la Londra într-o emisiune a postului public italian RAI.

"Vă rog: Deschideţi-vă inimile pentru poporul meu, pentru femeile, copiii, vârstnicii care au nevoie de ajutorul vostru... Făceţi-i să simtă ceea ce m-aţi făcut pe mine să simt".

Mama mea, sora mea şi alţi membri ai familiei mele sunt încă în Ucraina, vorbesc cu ei în fiecare zi. A fost alegerea lor să rămână. Nu pot să mă uit la ceea ce se întâmplă cu ţara mea fără a plânge.

Ei îmi spun adevărul despre ceea ce se întâmplă în Ucraina, oraşe bombardate, copii şi vârstnici ucişi. Trebuie să încercăm să convingem Rusia să oprească focul, să găsim o soluţie diplomatică şi să oprim acest război" - Andrei Șevcenko.

Selecţionerul Ucrainei din 2016 până în 2021 a participat la acest program pentru a promova o iniţiativă de strângere de fonduri a Crucii Roşii italiene, în cadrul eforturilor umanitare destinate Ucrainei, conform News.ro.

Andrei Șevcenko este o legendă a echipei AC Milan. El a înscris 170 de goluri, a câştigat un titlu și Liga Campionilor, în 2003, cu echipa milaneză.

Șevcenko a câştigat în 2004 Balonul de Aur, decernat anual de publicaţia franceză France Football.

​Citește și: