Liga Mexicană de Fotbal a decis suspendarea meciurilor de duminică după ce, cu o zi în urmă, o bătaie generală a izbucnit la meciul Queretaro - Atlas. Zeci de persoane au fost rănite, iar pe rețelele de socializare s-a vehiculat că este vorba și despre mai multe persoane decedate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciurile de duminică din Liga mexicană de fotbal au fost suspendate după o bătaie generală între suporteri izbucnită la partida de sâmbătă dintre Queretaro şi Atlas.

Două persoane au fost rănite grav. Pe rețelele de socializare au apărut zvonuri că ar fi murit mai mulţi oameni, acestea fiind însă dezminţite de autorităţi.

Bătaia a izbucnit în minutul 63 al partidei. Agenţii de pază nu au făcut faţă incidentelor, astfel că situaţia a degenerat şi jocul a fost oprit definitiv. Suporterii au continuat să se bată pe teren, în timp ce părinții încercau să își protejeze copiii de violențe.

“Responsabilii lipsei măsurilor de siguranţă la stadion vor fi pedepsiţi exemplar”, a reacţionat preşedintele Ligii Mexicane de Fotbal, Mikel Arriola.

Clubul Atlas a cerut, într-un comunicat, deschiderea unei anchete pentru a se stabili vinovaţii pentru violenţe. Şi clubul gazdă, Queretaro, a condamnat violenţele.

Mexic va organiza în 2026 Cupa Mondială de fotbal, împreună cu SUA şi Canada, scrie News.ro.