Puternicul oligarh ucrainean Rinat Akhmetov, care a fost acuzat în trecut inclusiv de o conexiune cu KGB, s-a revoltat împotriva lui Vladimir Putin.

Rinat AhmetovFoto: shakhtar.com

A zecea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

La zece zile după ce Rusia a lansat o ofensivă totală asupra Ucrainei, Rinat Akhmetov a declarat că a întrerupt contactele de afaceri cu Rusia și că nu mai are interese sau active în această țară.

"Rusia este o țară agresoare și Putin este un criminal de război. Ucraina a fost mereu pacifistă și nu a atacat pe nimeni. Astăzi, în satele, în orașele noastre, infrastructura este distrusă, civilii mor și suferă. Ajut Ucraina, ajut armata să apere suveranitatea țării și să câștige. Știu că ucrainenii vor supraviețui" - Rinat Ahmetov, patron al clubului Șahtior Donețk, pentru Ekonomichna Pravda.

Numit "Președintele războiului" într-un material publicat miercuri de Marca, Akhmetov (55 de ani) a anunțat că vrea să ajute Ucraina pentru a evita un dezastru umanitar.

"Toți vrem o Ucraina puternică, independentă și unită în granițele sale recunoscute internațional. Acum, unitatea e cheia supraviețuirii noastre. Indiferent de scenariul pe care-l avem în față, vreau să ajut. Trebuie să facem totul pentru a evita un dezastru umanitar" - Rinat Akhmetov.

Potrivit Forbes, averea lui Rinat Akhmetov se ridică la 6.3 miliarde de euro, acesta aflându-se pe locul 327 în clasamentul celor mai bogați oameni ai planetei.