Compania germană de echipament sportiv Adidas a anunțat că a suspendat cu efect imediat contractul pe care îl avea în desfășurare cu Federația Rusă de Fotbal. Acesta este un răspuns la invadarea Ucrainei, informează mirror.co.uk.

Echipamentul Adidas al nationalei RusieiFoto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Parteneriatul dintre cele două ţări era în vigoare din 2008. Suspendarea acestuia a fost anunţată, marţi, de un purtător de cuvânt al companiei, care nu a dorit să ofere alte detalii.

Decizia Adidas se aliniază astfel boicotului pe care sportul internaţional îl instituie Rusiei, după ce forţele armate ale acestei ţări au atacat Ucraina, relatează News.ro.

Fotbalul se delimitează de acțiunile Rusiei din Ucraina

În fotbal, echipele ruseşti au fost suspendate din toate competiţiile, UEFA a mutat finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris şi a pus capăt parteneriatului de 40 de milioane de euro pe an cu Gazprom, Manchester United a renunţat la contractul de sponsorizare de aproape 50 de milioane de euro cu Aeroflot, iar gruparea Schalke 04 a renunţat şi ea la o înţelegere cu Gazprom, de 10 milioane de euro pe an.

Te-ar putea interesa și:

Maria Sharapova, prima reacție după invadarea Ucrainei de către Rusia

A șasea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Încă o sancțiune pe plan sportiv pentru Rusia: Nu va mai găzdui CM volei masculin 2022

Un jucător ucrainean al echipei Zenit Sankt Petersburg a refuzat să joace în ultima etapă de campionat din Rusia

Mesajul controversat al unui fost campion mondial rus la box: Motivul pentru care Vladimir Putin a invadat Ucraina

Reacția rusoaicei Anastasia Potapova, după ce ucraineanca Elina Svitolina a refuzat să joace împotriva ei la WTA Monterrey