Pele, fosta legendă a fotbalului brazilian şi mondial, a fost externat de la spitalul din Sao Paulo, unde a fost tratat pentru o infecţie a tractului urinar şi unde şi-a continuat şedinţele de chimioterapie.

PeleFoto: ndependent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

În vârstă de 81 de ani, Pele "a fost externat din spital sâmbătă", au anunţat medicii săi, după o spitalizare de două săptămâni.

"Este stabil clinic, s-a vindecat de infecţia urinară şi a continuat tratamentul pentru o tumoare de colon depistată în septembrie 2021", au afirmat medicii.

Fostul fotbalist, de trei ori câştigător al Cupei Mondiale cu Brazilia (1958, 1962, 1970), a fost internat în spital pe 13 februarie, pentru a continua tratamentul pentru o tumoră de colon depistată în septembrie anul trecut.

Pe 4 septembrie 2021, Pele a fost operat în acelaşi spital pentru a elimina o tumoare de colon depistată în timpul examinărilor de rutină. Apoi a stat zece zile într-o secţie de terapie intensivă, înainte de a reveni pentru scurt timp, din cauza dificultăţilor de respiraţie. El fusese din nou internat timp de două săptămâni în decembrie pentru chimioterapie.

Starea de sănătate a lui Pele a fost fragilă în ultimii ani, cu mai multe internări. În 2019, a fost internat la Paris şi apoi transferat la Sao Paulo pentru pietre la rinichi, scrie News.ro.