Mircea Lucescu, tehnicianul lui Dinamo Kiev, a revenit la finalul săptămânii trecute în România, ca urmare a izbucnirii conflictului în Ucraina. În prima declarație după sosirea în țara natală, antrenorul în vârstă de 76 de ani și-a reafirmat iubirea și suportul față de poporul ucrainean.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mircea Lucescu: "Sunt alături de toți cei din Ucraina"

Lucescu Sr. a ținut să laude poporul ucrainean la prima declarație după părăsirea țării, susținând că inima lui se află la Kiev.

"Soția și membrii familiei mele au văzut imaginile de la TV și m-au rugat de mai multe zile să revin în România. Asta am făcut, după ce am vorbit cu președintele și cu jucătorii. Sunt în contact cu ei, a trebuit să găsesc o modalitate să îi iau de la Kiev. Mai ales pe jucătorii cu familii. Unii dintre ei au mulți copii.

Dar nu îmi spuneți că am venit la o viața normală în România. Este o mare greșeală. Sufletul și inima mea sunt la Kiev. Sunt alături de jucătorii mei și de toți care sunt acolo. Sunt norocos că am ajuns în România, dar sunt alături de oameni rămași în Kiev.

Ucrainenii sunt un popor mândru, sunt atașați de pământul lor. Pot garanta că vor lupta și că vor rezista mult timp. Sunt sigur că oamenii din Rusia sunt împotriva războiului. Am văzut imagini cu demonstrații la Sankt Petersburg și Moscova.

Președintele Putin a pornit războiul, nu cetățenii ruși. De-abia aștept să mă întorc la Kiev pentru a-mi duce la capăt contractul cu Dinamo, chiar dacă mi se pare greu de crezut că asta se va întâmpla" - Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a câștigat titlul, Cupa și Supercupa Ucrainei cu Dinamo Kiev. Antrenorul are contract cu campioana Ucrainei până în 2024.

Citește și: