Federația Engleză de Fotbal a anunțat, duminică, că naționalele țării nu vor mai juca niciun fel de meci, la orice categorie de vârstă, împotriva Rusiei, ca urmare a invadării Ucrainei.

Federatia Engleza de FotbalFoto: Wikipedia

“Din solidaritate cu Ucraina şi pentru a condamna ferm atrocităţile comise de conducerea Rusiei, FA anunţă că nu vom juca împotriva Rusiei în niciun meci internaţional în viitorul apropiat” - Federația Engleză de Fotbal.

Federaţia a adăugat că decizia vizează orice potenţial meci la nivel de seniori, la orice categorie de vârstă sau la fotbal paralimpic.

Consiliul FIFA a anunţat, duminică seară, un set de măsuri împotriva Rusiei, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

În urma măsurilor luate de FIFA, Cezary Kulesza, preşedintele Federaţiei Poloneze de Fotbal, s-a declarat nemulţumit de deciziile FIFA, el subliniind că naţionala țării sale nu va juca împotriva selecționatei Rusiei, indiferent ce nume va purta aceasta.

Sâmbătă, Polonia și Suedia au anunțat că nu vor juca meciurile împotriva Rusiei din barajul de calificare pentru Cupa Mondiala din Qatar 2022.

Citește și:​