Cezary Kulesza, preşedintele Federaţiei Poloneze de Fotbal, s-a declarat nemulţumit de măsurile luate de FIFA împotriva Rusiei, el subliniind că naţionala țării sale nu va juca împotriva selecționatei Rusiei, indiferent ce nume va purta aceasta.

Federatia Poloneza de FotbalFoto: pzpn.pl

"Decizia de astăzi a FIFA este total inacceptabilă. Nu suntem interesaţi să participăm la acest joc al aparenţelor. Poziţia noastră rămâne aceeaşi: echipa naţională a Poloniei NU VA JUCA împotriva Rusiei, indiferent care va fi numele echipei", a notat Kulesza pe Twitter.

Consiliul FIFA a anunţat, duminică seară, un set de măsuri împotriva Rusiei, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

Astfel, forul mondial a hotărât următoarele:

  • Pe teritoriul Rusiei nu va avea loc nicio competiţie internaţională, iar meciurile “de acasă” se vor juca pe teren neutru şi fără spectatori.

  • Federaţia care reprezintă Rusia va participa la orice competiţie cu numele “Football Union of Russia (RFU)”, nu ca “Rusia”.

  • La meciurile la care participă echipe din Rusia nu se va folosi drapelul Rusiei şi nu se va intona imnul Rusiei.

FIFA a precizat că discută în continuare cu CIO, UEFA şi alte organizaţii sportive pentru stabilirea unor măsuri sau sancţiuni suplimentare, inclusiv o "potenţială excludere din competiţii", măsură care ar putea fi aplicată dacă situaţia nu se va îmbunătăţi rapid.

În ceea ce priveşte barajul pentru Cupa Mondială din Qatar, FIFA a precizat că a luat notă de poziţiile exprimate în social media de federaţiile din Polonia, Cehia şi Suedia, care nu vor să joace împotriva Rusiei, şi a început un dialog cu federaţiile respective.

"FIFA va rămâne în contact cu acestea pentru a încerca să găsească împreună cu federaţiile o soluţie potrivită şi acceptabilă", a adăugat forul.

Forul s-a declarat solidar cu toţi cei afectaţi de ce se întâmplă în Ucraina şi a făcut un apel pentru pace şi dialog constructiv urgent.