Marcelo Bielsa nu mai este antrenorul echipei Leeds United: argentinianul a fost demis duminică, în urma rezultatelor slabe înregistrate de gruparea din Premier League, informează mirror.co.uk.

Marcelo BielsaFoto: leedsunited.com

Supranumit "El Loco (Nebunul)", Bielsa, în vârstă de 66 de ani, era în funcţie din iunie 2018. Sub conducerea lui, Leeds a obţinut promovarea în Premier League în al doilea sezon, în 2020, după ce o ratase de puţin în primul.

După 26 de meciuri disputate în acest campionat, Leeds se află pe locul 16, cu 23 de puncte, la două puncte de Burnley (24 de jocuri), de pe locul 18, primul retrogradabil.

Echipa lui Bielsa a pierdut cinci din ultimele şase meciuri, patru la rând în Premier League şi a primit zece goluri în ultimele două partide, 0-6 la Liverpool şi 0-4, sâmbătă, acasă, cu Tottenham.

Bielsa a mai pregătit echipele Newell's Old Boys, Atlas, America, Velez Sarsfield, Espanyol, Athletic Bilbao, Olympique Marseille, Lazio, Lille şi naţionalele din Chile şi Argentina.

Locul său ar urma să fie luat, potrivit presei engleze, de americanul Jesse Marsch, 48 de ani, care ultima dată a pregătit formaţia RB Leipzig, el fiind de altfel antrenor cu experienţă în cercul echipelor deţinute de Red Bull.

Marsch a mai lucrat ca secund la naţionala SUA şi a antrenat formaţiile Montreal Impact, New York Red Bulls şi RB Salzburg, scrie News.ro.