Cu ajutorul unor oameni de fotbal din România, jucătorii străini ai echipei de fotbal Dnipro Dnipropetrovsk au reușit să ajungă în vama Siret, aceștia luând avionul din București și Iași spre țărilor lor de origine.

Stranierii echipei Dnipro Dnepropetrovsk parasind UcrainaFoto: Captura Facebook

Ciprian Paraschiv, fost jucător al echipei Politehnica Iaşi, a declarat pentru News.ro că fotbaliştii străini de la Dnipro au ajuns sâmbătă în Vama Siret, după un drum de aproape 900 de kilometri.

"De la Siret, o parte au fost preluaţi cu microbuzul către Bucureşti, iar şapte dintre ei, originari din Spania, Brazilia şi Argentina, au ajuns după-amiază la Iaşi, de unde au plecat cu avionul spre Viena. I-am întâmpinat la intrarea în Iaşi, apoi i-am condus la aeroport. Erau speriaţi şi obosiţi. Mi-au spus că nu au mai dormit de 48 de ore. Spuneau că nu vor mai reveni în Ucraina" - Ciprian Paraschiv.

Potrivit lui Ciprian Paraschiv, mai mulți oameni de fotbal din România s-au unit pentru ai ajuta pe stranierii lui Dnipro.

Echipa Dnipro Dnipropetrovsk activează în prima ligă de fotbal a Ucrainei şi ocupă locul al treilea în clasament după 18 etape. Competiţia de fotbal a fost întreruptă în Ucraina din cauza conflictului militar din regiune. ​

Citește și:

Desfășurarea evenimentelor din Ucraina - LiveText pe HotNews.ro.

VIDEO Un fost jucător din Liga 1 cere ajutor pentru a părăsi Ucraina

Mărturia lui Mihai Leca, fotbalist care a reușit să revină în România: "M-am simțit ca în filmele cu sfârșitul lumii. Am stat 14 ore la granița cu Polonia"

Mircea Lucescu a ajuns în România - Prima reacție a antrenorului: "Orice aș zice, s-ar interpreta acolo"

Dayana Yastremska nu a rămas în România - Unde a ajuns jucătoarea de tenis care a fugit din calea războiului

Antrenorul Roberto De Zerbi şi staful italian de la Şahtior Donețk, blocaţi la Kiev