Naționala de fotbal a Poloniei "nu intenţionează să joace meciul de baraj" pentru Cupa Mondială din Qatar, împotriva Rusiei, din cauza invaziei Ucrainei de către trupele ruse, a anunţat, sâmbătă, preşedintele federaţiei poloneze, care a fost susținut și de căpitanul Robert Lewandowski.

CM din Qatar 2022Foto: fifa.com

Meciul dintre Polonia și Rusia este programat să aibă loc în data de 24 martie, la Moscova.

"Destul cu vorba, este timpul să acţionăm. Din cauza escaladării agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina, echipa Poloniei nu intenţionează să joace meciul de play-off împotriva echipei Rusiei", a scris Cezary Kulesza pe Twitter, adăugând că "este singura decizie corectă".

Federaţia poloneză precizează că discută cu federaţiile din Suedia şi Cehia pentru a prezenta o poziţie comună la FIFA.

Robert Lewandowski a făcut apel într-o postare pe Twitter la "solidaritate cu victimele” atacului rus. Căpitanul echipei poloneze a afirmat că nu ar putea juca împotriva naționalei Rusiei.

"Este decizia corectă! Nu-mi pot imagina să joc un meci cu naționala Rusiei în situația în care agresiunea armată din Ucraina continuă. Fotbaliștii și fanii ruși nu sunt responsabili pentru acest lucru, dar nu ne putem preface că nu se întâmplă nimic.

Tot ceea ce este frumos în sport este opusul a ceea ce aduce războiul. Pentru toţi oamenii care preţuiesc libertatea şi pacea, acesta este un moment pentru solidaritate cu victimele agresiunii militare din Ucraina", a scris Lewandowski.

Federaţiile celor trei ţări susceptibile de a merge în Rusia la sfârşitul lunii martie în timpul play-off-urilor Cupei Mondiale, Polonia, Suedia şi Cehia, au solicitat în comun, într-un comunicat de presă publicat joi, relocarea acestor întâlniri. Până acum, FIFA nu a luat încă nici cea mai mică măsură împotriva Rusiei, mulţumindu-se joi să spună că este "preocupată" de o situaţie "tragică şi îngrijorătoare", potrivit preşedintelui său Gianni Infantino.