Managerul lui Chelsea, Thomas Tuchel, a recunoscut vineri că situația proprietarului clubului, oligarhul rus Roman Abramovici, i-a „afectat” echipa de când Rusia a invadat Ucraina, potrivit AFP.

Roman Abramovici alaturi de Vladimir PutinFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Autoritățile britanice au anunțat mai multe sancțiuni care vizează interesele Rusiei, iar un deputat laburist a atacat joi guvernul în special în cazul lui Roman Abramovici, proprietarul multimiliardar al clubului de fotbal Chelsea, care nu este vizat de aceste măsuri.

"Nu ne putem preface că nu este o problemă. Situația în general, pentru mine și staff-ul meu, pentru toată lumea de la Cobham (centrul de antrenament al clubului, NDLR), pentru jucători, este oribilă", a spus Tuchel reporterilor.

"Nimeni nu se aștepta la asta. Este foarte ireal, așa cum am spus, ne tulbură spiritele, ne întunecă entuziasmul pe măsură ce ne apropiem de finala" Ligii Campionilor.

Antrenorul german a refuzat însă să comenteze în mod concret cazul lui Roman Abramovici: „sunt atât de multe incertitudini în jurul situației clubului nostru și a situației din Regatul Unit (...) încât nu are sens ca eu să comentez despre asta", a spus el, cerând pentru el și pentru echipa sa dreptul "de a se concentra pe sport și să nu se implice în politică".

"Toate acestea aduc mult mai multă incertitudine tuturor oamenilor și tuturor familiilor care sunt mai implicate decât noi în acest moment. Dorințele noastre, gândurile noastre sunt alături de ei, asta este cel mai important", a concluzionat el.

Joi, Rusia a lansat o ofensivă pentru a invada Ucraina, iar vineri au avut loc lupte până în capitala Kiev.

Acum un an de zile. Roman Abramovici a dat-o în judecată pentru defăimare pe autoarea Catherine Belton din cauza afirmațiilor acesteia potrivit cărora miliardarul rus a cumpărat clubul Chelsea la ordinele președintelui Vladimir Putin, relatează Moscow Times.

Belton a scris în cartea „Oamenii lui Putin” publicată în 2020 că Abramovici a cumpărat clubul de fotbal britanic Chelsea în 2003 ca parte a eforturilor de a crește reputația Rusiei în Marea Britanie și Occident.

Urmărește aici evoluția LIVE TEXT a evenimentelor din Ucraina: