David Moyes, ​antrenorul echipei West Ham, a declarat, vineri, că i-a acordat "câteva zile libere” atacantului său ucrainean Andriy Yarmolenko, care a fost foarte afectat după ce țara sa a fost invadată de către Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Trebuie să recunosc că nu este în cea mai bună formă. Este un moment foarte greu pentru el şi familia lui şi îl respectăm. Am stat de vorbă cu el joi la antrenament şi a fost, aşa cum vă puteţi imagina, foarte supărat. Sperăm că lucrurile se vor rezolva şi că totul va fi bine pentru familia lui", a declarat Moyes.

West Ham joacă, duminică. în campionatul Angliei, cu Wolverhampton.

Component al naţionalei Ucrainei, ale cărei culori le-a apărat de 106 ori (pentru 44 de goluri) din 2009, Yarmolenko şi-a părăsit ţara pentru prima dată abia în 2018, la vârsta de 27 de ani, după ce a petrecut zece ani la Dinamo Kiev (137 de goluri în 341 de meciuri), scrie News.ro.

El a postat joi mesajul "Rugaţi-vă pentru Ucraina" pe reţelele de socializare, însoţit de hashtag-ul "NoWar" ("Nu războiului").

La Everton prezenţa fundaşului Vitaliy Mikolenko, un alt jucător ucrainean din Premier League, va depinde de o discuţie între jucător şi managerul său, Frank Lampard.

"Cine ştie cum îl putem ajuta? Este extrem de important ca el să simtă asta de la noi. Decizia dacă joacă sau dacă este disponibil va fi luată de mine şi de el", a spus Lampard.

Fundaşul stânga al Manchester City, Oleksandr Zinchenko, foarte critic la adresa lui Vladimir Putin pe reţelele de socializare, este disponibil pentru meciul cu Everton, potrivit antrenorului său, Pep Guardiola.

"Am avut o discuţie în acest sens", a comentat Guardiola. Jucătorul a participat, joi, la un protest împotriva invaziei ruseşti, în centrul oraşului Manchester.