​UEFA, care a decis vineri să mute finala Ligii Campionilor la Paris (trebuia să aibă loc la Sankt Petersburg), primește consultanță juridică cu privire la modul în care poate să întrerupă legăturile cu Gazprom, unul dintre principalii sponsori ai forului european, din cauza conflictului izbucnit între Rusia și Ucraina, scrie dailymail.co.uk.

Gazprom si parteneriatul cu UEFAFoto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

Acordul de sponsorizare dintre UEFA și Gazprom datează din 2012, când compania rusească a devenit partener oficial al forului de conducere al fotbalului european.

În mai 2021, Gazprom și UEFA au prelungit contractul pentru încă trei ani. Compania energetică cheltuiește aproximativ 40 de milioane de euro în fiecare an pentru susținerea diferitelor competiții ale UEFA.

Tot vineri, Manchester United a pus capăt unui parteneriat profitabil cu compania aeriană rusă Aeroflot: "În lumina evenimentelor din Ucraina, am retras drepturile de sponsorizare ale Aeroflot. Împărtășim îngrijorările fanilor noștri din întreaga lume și le transmitem condoleanțe celor afectați", a declarat un purtător de cuvânt al clubului din Premier League.

UEFA a anunțat vineri dimineață, în urma unei reuniuni de urgență a Comitetului Executiv, că Sankt Petersburg a fost privat de finala Ligii Campionilor, care urma să se joace în luna mai. Cu toate acestea, nu s-a făcut nicio mențiune despre contractul de sponsorizare cu Gazprom.

Organizațiile sportive din întreaga lume sunt presate să rupă legăturile cu Rusia după ce președintele Vladimir Putin a lansat un atac asupra Ucrainei în această săptămână.

Te-ar putea interesa și:

Desfășurarea evenimentelor din Ucraina - LiveText pe HotNews.ro.

FIA: Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, anulat după invazia asupra Ucrainei

Reacția Rusiei după ce finala Champions League a fost mutată de la Sankt Petersburg

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a decis anularea tuturor competiţiilor organizate în Rusia până la finalul sezonului