Arcadie Zaporojanu, unul dintre colaboratorii lui Mircea Lucescu, a spus că tehnicianul român și apropiații acestuia ar putea pleca spre România în cursul zilei de vineri.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Acest drum s-ar putea face cu mașina. Nu se știe încă traseul, existând probleme în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

"Aş fi preferat să vorbesc despre începutul părţii a doua a campionatului Ucrainei. Suntem la baza de cantonament a lui Dinamo Kiev, într-o pădure. Au fost anulate antrenamentele de azi şi de mâine. Cei care au putut veni, au venit la antrenament, la proceduri de recuperare. Ne-am întors pe 21 februarie din Antalya.

Nea Mircea stă acum la birou, ar fi paradoxal să spun că pregăteşte meciul următor. Dar face ordine într-o arhivă, e tot staff-ul tehnic aici. Nu pornim spre casă, rămânem deocamdată aici.

Unica posibilitate e să venim cu maşina, cinci, şase persoane. E posibil să plecăm mâine spre România, dar nu s-a luat o decizie în acest sens. Vom vedea cum evoluează situaţia, ce ne spune patronul, (Igor) Surkis. Suntem în contact cu Igor şi cu fratele lui, Grigori Surkis.

Nici nu am vrut să plecăm până acum, dăm dovadă de calmitate, vrem să le dăm siguranţă şi fotbaliştilor de la Dinamo Kiev, nu-i lăsăm aici de izbelişte.

Cel mai scurt drum spre Chişinău, apoi spre Bucureşti, este de 470 de kilometri. Dar, după 320 de kilometri pe autostradă, trebuie să traversăm 22 de kilometri din teritoriul aşa-numitei Transnistria.

E închisă graniţa acolo, în acest moment. Sunt anumite tensiuni, vor să devină şi ei independenţi, precum regiunile Doneţk şi Lugansk. Putem să mai ajungem şi pe alt traseu, pe la Cernăuţi", a spus Zaporojanu la Digisport.

De știut:

  • Toate competițiile sportive au fost suspendate în această perioadă, în Ucraina fiind instituită legea marțială.

Citește și: