Valentin Cojocaru, fotbalist legitimat la Dnipro Dnipropetrovsk, a declarat joi că lângă baza de pregătire a echipei la care evoluează s-a auzit o explozie puternică. Fostul jucător de la FCSB spune că el și coechipierii s-au adăpostit într-un buncăr.

Valentin Cojocaru (cel mai inalt dintre cei patru jucatori)Foto: Mykola Miakshykov / Avalon / Profimedia

"Din câte am înţeles, suntem mai în siguranţa să rămânem aici. Ne aflăm la o oră si jumătate de Dnipro. Suntem la hotelul preşedintelui acum. Ideea e că nu putem părăsi ţara, pentru că este periculos.

Putem pleca din ţară doar ziua, dar acum este târziu, iar noi facem cam 12 ore cu maşina până la graniţă. În momentul ăsta putem face şi 20 de ore. Multă lume vrea să iasă din ţară, e foarte aglomerat.

Am stat de la ora 5 şi jumătate dimineaţa şi până la 9 jumătate dimineaţa în oraş, iar lumea era extrem de panicată. Erau cozi la bancomate, la benzinării.

S-a auzit o explozie puternică lângă baza de pregătire şi ne-am băgat într-un buncăr, în care am stat jumătate de oră. Avem buncăr la baza noastră de pregătire" - Valentin Cojocaru, la Digisport.

Portarul Valentin Cojocaru are 26 de ani și este jucătorul celor de la Dnipro din iulie 2021. El are contract cu formația din Ucraina până la 30 iunie 2023.

De-a lungul carierei, Cojocaru a jucat pentru FCSB, Crotone, Frosinone, Without Club, Apollon Limassol, FC Voluntari, Viitorul, iar acum se află la Dnipro.

Citește și: