Junior Moraes, fost jucător în Liga 1 la Gloria Bistrița, a transmis un semnal de alarmă, împreună cu alți jucători brazilieni legitimați la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev, susținând că la momentul actual granițele Ucrainei sunt închise și nu există un plan de ieșire din țara care se află în plin război cu Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai mulți jucători brazilieni de la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev, printre care și Junior Moraes, au postat pe rețelele de socializare un mesaj alături de familiile lor, prin care cer autorităților braziliene să îi ajute pentru a putea părăsi Ucraina.

"Situaţia este disperată. Graniţele sunt închise, băncile, nu există combustibil, nu va fi mâncare, nici bani. Suntem adunaţi în aşteptarea unui plan pentru a părăsi Ucraina”, a declarat Junior Moraes, jucător al echipei Şahtior Doneţk.

Moraes a evoluat la Gloria Bistrița între 2010 și 2011.

Nu mai puțin de 12 jucători brazilieni se află în lotul lui Șahtior Donețk, în timp ce Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, are unul singur (Vitinho).

Rusia a început joi operațiunile militare în Ucraina, raportându-se explozii în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev.

Citește și: