Noi detalii au apărut în cazul decesului fotbalistului argentinian Emiliano Sala, cel care a murit la începutul anului 2019 în urma unui accident aviatic.

Emiliano SalaFoto: lfp.fr

Sala (28 ani) se afla la bordul unui avion privat care călătorea spre Cardiff în momentul în care aparatul s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, lângă Guerensey, pe 21 ianuarie 2019.

Testele de sânge prelevate din corpul fotbalistului argentinian au relevat că acesta a suferit "o intoxicaţie severă" cu monoxid de carbon înaintea decesului său.

Cadavrul pilotului David Ibbotson, în vârsta de 59 de ani, cel care pilota avionul în care se afla Sala, nu a fost găsit niciodată.

Ancheta decesului lui Emiliano Sala a fost reluată după ce a fost amânată în urmă cu o săptămână din motive legale.

Ce arată analizele toxicologice ale lui Emiliano Sala

Săptămâna trecută, medicul patolog Basil Purdue a spus că Sala a murit din cauza unor răni grave la cap şi la piept, în urma accidentului aviatic.

Însă, înaintea morţii sale, fotbalistul s-a confruntat cu "o intoxicaţie severă" cu monoxid de carbon şi ar fi fost "profund inconştient" în momentul impactului aparatului cu apa mării, conform ultimelor analize, a subliniat doctorul Purdue.

Acesta a precizat că testele toxicologice pe probele de sânge ale lui Sala au arătat un nivel de saturaţie a sângelui cu monoxid de carbon de 58%, pe care a descris-o drept "intoxicaţie severă", care putea fi provocată de o defecţiune tehnică.

Atacantul născut în Argentina tocmai se transferase de la echipa franceză FC Nantes la formaţia Cardiff City, din campionatul Angliei, în schimbul sumei de 15 milioane de lire sterline, în momentul producerii tragediei, conform Agerpres.