Ajax Amsterdam a plătit despăgubiri de 8 milioane de euro după ce, în iulie 2017, în cadrul unui amical cu Werder Bremen, Abdelhak Nouri (20 de ani atunci) a suferit pe teren leziuni cerebrale după un infarct.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ne dăm seama cu toţii că suferinţa lui Abdelhak şi a celor dragi lui nu s-a sfârşit prin acest acord. Rămâne o situaţie foarte tristă, o simţim şi aici la Ajax”, a declarat directorul general al clubului din Amsterdam, Edwin van der Sar, într-un comunicat.

Mijlocaşul a suferit un atac de cord, la 8 iulie 2017, în timpul meciului amical cu formaţia Werder Bremen, în cadrul stagiului de pregătire din Austria.

Nouri, în vârstă de 20 de ani atunci, a căzut pe teren în minutul 72. Jucătorului olandez i s-a făcut masaj cardiac timp de 20 de minute, iar doctorii au utilizat şi defibrilatorul.

Abdelhak Nouri a fost transportat cu elicopterul la spital unde a fost plasat în comă indusă. După acest atac de cord, jucătorul a rămas cu probleme ireversibile şi severe la nivel cerebral.

Familia lui Nouri a sesizat comisia de arbitraj a Federaţiei Olandeze în iunie 2018, solicitând despăgubiri de la club pentru a-i plăti îngrijirea pe tot parcursul vieţii.

La scurt timp, Ajax a acceptat să-şi asume întreaga responsabilitate pentru jucător şi şi-a cerut scuze rudelor, recunoscând că primul tratament medical acordat lui Nouri nu fusese adecvat.

Acordul amiabil la care s-a ajuns între club şi familie se referă la o despăgubire netă de 7.850.000 euro şi pune capăt procedurii judiciare.

Din vara lui 2017, Ajax a rambursat şi costurile care trebuie suportate pentru tratamentul lui Abdelhak Nouri şi va continua să facă acest lucru, a spus clubul.

"Implicarea şi angajamentul lui Ajax au fost extrem de puternice în toţi aceşti ani. Ajax a fost o parte integrantă a vieţii noastre încă din primii ani ai lui Abdelhak. Preţuim legătura cu oamenii din club şi cu suporterii loiali”, a spus tatăl jucătorului, Mohammed Nouri, conform News.ro.