​Chiar dacă CFR Cluj a câștigat cu 2-1, Dan Petrescu şi-a criticat jucătorii după meciul cu Rapid București. Antrenorul ardelenilor a precizat că aceștia au fost penibili în repriza a doua şi că nu au şanse să obţină ceva cu astfel de prestaţii.

Dan PetrescuFoto: cfr1907.ro

Petrescu a menţionat că este vina sa pentru că nu a ştiut să îi motiveze la pauză pe fotbalişti.

"Eu sunt de vină că sunt antrenor. N-am ştiut ce să fac la pauză şi s-a văzut. Rămân rezultatul şi prima repriză, în rest dezastru, inclusiv eu, inclusiv ei. Au fost penibili în repriza a doua, ăsta e cuvântul: pe-ni-bili. Dacă ei cred că joacă aşa şi mai câştigă un meci se înşală toţi.

De-aia sunt antrenor, să găsesc soluţii, poate să mai fac vreo cinci schimbări, să ghicesc şi echipa şi schimbările pentru că nu mi-a plăcut deloc repriza a doua. N-am înţeles nimic. Sunt şocat. E cea mai slabă repriză acasă de când sunt la CFR. În repriza a doua am căzut brusc. Am zis să nu ne retragem, ne-am retras.

Poate doar Graovac a salvat. Restul, niciunul. OK, Cipi a contribuit la victorie, dar toată echipa a fost praf. Jucând aşa n-avem nicio şansă. Ce Europa, ce campionat? Ne amăgim aiurea dacă vrem când jucăm aşa să câştigăm meciuri

E a cincea oară când suntem egalaţi, nu e întâmplare. Să-şi facă autocritica şi jucătorii. Acum nu sunt bine. Am venit din respect la interviu, că trebuie să respect televiziunile şi protocolul. Repriza a doua le-am zis să joace fotbal, nu le-am zis să se apere.

A fost o zi proastă din partea tuturor, mai ales repriza a doua. Prima repriză a fost bună. Este vina mea că n-am ştiut ce să fac la pauză, n-am ştiut să-i motivez. Am şi eu vina mea, mai mare ca a lor. Îmi fac autocritica, sunt supărat şi îngândurat după acest meci.

Voi face schimbări, asta e singura şansă, să găsim jucătorii care vor să joace. Parcă nu voiau să joace în repriza a doua, n-am înţeles nimic din repriza a doua, toţi au fost sub nivel", a spus Petrescu la posturile care transmit Liga 1.

Liderul CFR Cluj a avut parte de un meci foarte dificil în etapa a 27-a din Liga 1: echipa lui Dan Petrescu a învins-o cu 2-1 pe Rapid București, pe teren propriu, iar golul decisiv a fost înscris în minutul 84.

CFR a deschis scorul prin Graovac ('43), Rapid a egalat prin Junior Morais ('70), dar Deac ('84) a stabilit scorul final.

Grație acestui succes, ardelenii au acumulat 67 de puncte și s-au distanțat la opt puncte de FCSB (s-a încurcat pe terenul celor de la CS Mioveni, scor 1-1). De cealaltă parte, giuleștenii ocupă locul 8 (36 de puncte) și, cu trei meciuri rămase de disputat din sezonul regulat, se află la șase lungimi în urma celor de la Farul Constanța (locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off).