Clubul Rapid București a realizat un sondaj privind momentul inaugurării Stadionului Giuleşti şi le-a propus suporterilor ca acest eveniment să aibă loc după data de 8 martie, când se presupune că vor fi ridicate restricţiile puse în aplicare din cauza pandemiei de coronavirus.

Stadionul GiulestiFoto: Facebook - Sorin Grindeanu

"În urma obținerii avizelor necesare funcționării noului stadion Rapid – Giulești, dar și ținând cont de faptul că la începutul lui martie acesta va fi omologat oficial de către FRF, FC Rapid București dorește să se întoarcă acasă, dar doar împreună cu suporterii.

Pentru că Rapid înseamnă în primul rând suporteri, dorim ca împreună să bifăm pe harta istoriei data inaugurării stadionului.

În acest sens, dorim să realizăm un sondaj de opinie, prin care suporterii Rapidului să decidă prin vot momentul în care stadionul își va deschide porțile. Pentru că, având avizele oficiale, împreună cu suporterii putem fixa data inaugurării noii arene din Giulești.

Din respect pentru suporterii noștri, dar și din dorința de a-i avea în număr cât mai mare în noua noastră casă, vrem ca evenimentul dedicat inaugurării stadionului să aibă loc după data de 8 martie 2022, atunci când se anticipează că restricțiile legate de accesul la evenimentele publice vor fi mai relaxate.

În contextul actual, cu accesul permis la numai 30% din capacitatea arenelor, considerăm că limitarea intrării pe stadion a suporterilor la un eveniment de o importanță istorică ar fi o nedreptate. Noi ne dorim ca măcar 50% dintre scaunele stadionului să poată fi ocupate de către cei care au transformat Rapidul într-un mod de a fi.

Astfel, vă invităm să accesațiacest link și să votați una dintre cele două variante:

  • După finalul sezonului regular, echipa noastră să dispute primul meci oficial în play-off sau play-out pe stadionul Giulești.
  • FC Rapid să organizeze un eveniment dedicat inaugurării, incluzând și o partidă amicală, în data de 26 martie, atunci când calendarul echipei naționale oferă o pauză în campionat.

Sondajul se va încheia duminică, 20 februarie, ora 19:23", este mesajul postat pe pagina de Facebook a clubul giuleștean.

Lucrările de construire a complexului sportiv au fost începute în 2019, iar valoarea totală a investiţiei a fost de peste 185 milioane lei (38 de milioane de euro).

Proiectul de investiţii a vizat o serie de dotări care corespund omologării UEFA la categoria 4. Mai exact, noua arenă va putea găzdui meciuri de fotbal pentru antrenamente, meciuri amicale cu şi fără public, meciuri de fotbal cu public din cadrul cupelor europene şi al Ligii 1 de fotbal a României.

Pe lângă acestea, complexul sportiv pune la dispoziţie săli de antrenament (haltere, box, lupte), o sală de sport multifuncţională, sală de forţă şi de recuperare şi una de bowling.

De asemenea, stadionul Giuleşti este prevăzut cu pistă de atletism, antrenament şi spaţii de cazare pentru sportivi.

În plus, complexul este dotat cu un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) şi un sistem de iluminat pe faţada principală, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX. Totodată, zonele din spatele porţilor de fotbal au fost asigurate cu plase de protecţie, dată fiind distanţa mică dintre marginea terenului de joc şi limita gradenelor pentru spectatori.