Brazilianul Eric de Oliveira, cel mai bun marcator străin din Liga 1, a declarat, miercuri, că este întristat pentru situaţia de la Gaz Metan Mediaş, subliniind că încearcă, alături de alţi foşti jucători, să salveze acest club.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Îmi amintesc că, la meciul cu Mainz, un oraș întreg striga de fericire: Mediaș, Mediaș, Mediaș! Vă întreb eu acum cine este dispus, din acest oraș, să încercăm să salvăm echipa noastră de suflet?

Acum este vorba de salvare! Unde vor juca copii noștri? Unde vor lucra oamenii care au trăit toată viața lângă Gaz Metan? Cel puțin să încercăm, să nu cedăm! Gaz Metan Mediaș a pus Mediașul pe harta fotbalului românesc!

FRF și LPF, vă rog să ne ajutați! Hai să ieșim în oraș, hai să facem ceva! Vă rog nu ne lăsați să murim fără o șansă de a lupta. Vă rog să dăm mai departe acest mesaj! Distribuie acest mesaj!", a scris Eric pe rețelele de socializare, care și-a continuat rugămintea printr-o intervenție în direct la TV.

"Cred că ar trebui să vorbească cineva. Când am ajuns aici, nimeni nu știa despre Gaz Metan. Este singurul fenomen fotbalistic de aici din oraș și e păcat de ceea ce se întâmplă cu situația actuală.

Eu fiind unul dintre cei mai buni jucători din istoria clubului, mi-am făcut planuri, cu familia, să rămân aici și să lucrez la club. Acum planurile mele sunt date peste cap. Nu mi se pare normal ce se întâmplă.

Acum o săptămână m-am întâlnit cu foștii jucători de la echipă și, cu cunoștințele noastre, vrem să încercăm să facem ceva. Nu ne interesează cine e vinovat, ci ne interesează care este datoria reală a echipei.

Nu e OK ca din 5 în 5 ani o echipă să dispară. E foarte nedrept, e inadmisibil să aibă astfel de datorii, să aibă jucători neplătiți de 5 luni. Cu o administrație bună, echipa poate să revină, avem copii buni aici, avem 10 grupe.

Vom încerca să facem ceva, o să avem o convorbire cu primarul și sunt convins că o să ne ajute să ajungem la sponsorul Romgaz, să discutăm cu ei", a spus Eric la DigiSport.

În vârstă de 36 de ani, Eric a evoluat în România pentru Gaz Metan Mediaș (august 2007 - august 2011, iulie 2012 - iulie 2013, iulie 2016 - iulie 2017 şi februarie 2021 - iulie 2021), Pandurii Târgu-Jiu, Viitorul și FC Voluntari, a fost în Ucraina la Karpaty Lvov, în Arabia Saudită la Al-Ahli Jeddah și Najran, a îmbrăcat tricoul formației japoneze Matsumoto Yamaga, dar și pe cel al echipei Al Markhiya din Qatar.

El este căsătorit cu o româncă, din 2013.

Gaz Metan Mediaş se află în acest moment pe locul 14 în Liga 1, cu un total de 22 de puncte, din 26 de etape disputate, după ce din cauza datoriilor i-au fost scăzute două puncte. Opt jucători şi-au reziliat contractele, renunţând la salariile restante, scrie News.ro.

Gaz Metan joacă, vineri, de la ora 19.55, cu Dinamo, în etapa a XXVII-a din Liga 1.