​Florin Stângă şi Constantin Giurescu au fost instalaţi la conducerea tehnică a echipei de fotbal Academica Clinceni, a anunţat gruparea ilfoveană într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial.

Constantin Giurescu si Florin Stanga, la Academica ClinceniFoto: Facebook - Academica Clinceni

Cei doi îl înlocuiesc pe Daniel Popa, antrenor care a condus de pe bancă Academica Clinceni la ultima partidă, cea cu FC Botoşani de luni, din etapa a 26-a a Ligii I.

"Academica Clinceni are o nouă conducere tehnică. De pregătirea echipei se vor ocupa de acum înainte directorul tehnic Constantin Giurescu şi antrenorul Florin Stângă. Constantin Giurescu are o bună experienţă în management, fiind unul dintre puţinii directori de academii de fotbal din România cu Licenţa PRO. Florin Stângă este un antrenor din noul val. Un tehnician tânăr care a reuşit să controleze o situaţie oarecum la fel de grea şi în liga secundă. Florin Stângă a pregătit pe Astra Giurgiu în prima parte a acestui sezon", se menţionează pe site-ul citat.

Conducerea clubului ilfovean anunţă că toţi ceilalţi membri ai staff-ului tehnic, care au pregătit echipa în precedentele 4 etape, rămân alături de echipă, scrie Agerpres.

Antrenorul Florin Stângă a mai condus în cariera sa de până acum formaţiile AFC Hărman, SR Braşov şi AFC Odorheiu Secuiesc.

Într-o conferinţă de presă, Florin Stângă a declarat că obiectivul este clasarea pe un loc care să asigure echipei participarea la barajul de promovare/retrogradare.

"Mă simt motivat şi dornic de a face lucruri frumoase. Sunt încrezător că lucrurile vor fi OK şi că uşor-uşor vor apărea şi rezultatele. În fotbal orice este posibil, îmi doresc doar să facem tot ceea ce depinde de noi. Cred în muncă şi în şansă şi cred că vom produce şi surprize. Obiectivul nostru pe termen scurt este să formăm o echipă organizată care să joace un fotbal plăcut, iar pe termen lung să încercăm să obţinem un loc de baraj pentru salvarea de la retrogradare. Şi cred că putem face aceste lucruri. Nu pot să prezic câte puncte vom lua, dar pot să spun sigur că ne vom bate la fiecare meci. Am avut o discuţie cu domnul primar şi mi s-a transmis că vom avea tot ce ne trebuie pentru a termina campionatul", a spus Stângă.

La rândul său, directorul tehnic Constantin Giurescu a afirmat că instalarea sa la o echipă de Liga I reprezintă o provocare.

"Mă bucur de această oportunitate, faptul că vin la o echipă de Liga I este o provocare. Îmi doresc ca împreună cu Florin să formăm o echipă astfel încât să scăpăm de retrogradare. Suntem implicaţi 100% pentru a schimba jocul echipei în bine. Timpul este foarte scurt, dar încercăm să găsim resurse ca să îmbunătăţim jocul. Cred că o parte din problemele financiare s-au rezolvat, sperăm să se rezolve şi celelalte", a menţionat Giurescu.

Cuplul de antrenori Florin Stângă - Constantin Giurescu va debuta la Academica Clinceni, joi (ora 20:00), în partida restantă din etapa a 23-a a Ligii I cu Farul Constanţa.

Academica ocupă ultimul loc în Liga I, cu 11 puncte din 25 de partide.