PSG a trecut la limită (1-0) de Real Madrid în meciul vedetă al optimilor din Champions League. La finalul duelului de pe Parc des Princes, Carlo Ancelotti (tehnicianul galacticilor) a oferit o adevărată lecție de fair-play.

Carlo AncelottiFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ancelotti a precizat că PSG a meritat să câștige și că nu a fost o seară bună pentru Real Madrid. Kylian Mbappe a marcat unicul gol de pe Parc des Princes.

De asemenea, tehnicianul italian a mai spus că echipa pe care o antrenează păstrează încrederea pentru meciul retur de pe Santiago Bernabeu.

"PSG a meritat să câştige, pentru că a jucat mai bine decât noi. Am avut dificultăţi să ieşim de sub presiune, ceea ce de obicei facem bine, ne-a lipsit coordonarea în apărare...

Nu, nu a fost o seară bună pentru noi. Dar acesta este doar primul tur al acestor optimi. Ne păstrăm încrederea pentru meciul de acasă. Stadionul ne va împinge de la spate.

Calificarea nu este pierdută. Problema nu a fost de natură fizică (n.r. face referire la Karim Benzema), mai degrabă nu i-am oferit mingi suficient de bune" - Carlo Ancelotti, citat de lequipe.fr.

De cealaltă parte, Mauricio Pochettino (antrenorul lui PSG) s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi de marți seara.

"Sunt foarte fericit. Performanţa echipei a fost foarte bună. Am fost în general mai buni decât Realul, am meritat victoria.

Mai rămâne un joc, dar este important că am făcut acest prim pas. A fost un meci foarte bun. Le-am tăiat circuitele de pasare, cu presing asupra mijlocaşilor lor.

Am încercat din greu să-i oprim şi să recuperăm mingea cât mai sus posibil, controlând bine meciul timp de 90 de minute.

Le-am acordat foarte puţine şanse. Jucătorii merită victoria, au un talent incredibil. Va trebui să rămânem concentraţi înainte de retur" - Mauricio Pochettino, citat de lequipe.fr.

Returul de pe Santiago Bernabeu va avea loc în data de 3 martie.

De știut:

  • Începând din acest sezon nu se mai aplică regula golului marcat în deplasare, astfel încât la meciul retur orice victorie a Realului la un gol diferență (ex: 2-1, 3-2, 4-3, etc) duce duelul în prelungiri.