Sadio Mane, vedeta Senegalului, a câștigat duminică Cupa Africii pe Națiuni, naționala sa cucerind trofeul la penaltiuri în fața Egiptului. Desemnat cel mai bun jucător al competiției continentale, ​jucătorul lui Liverpool va avea un stadion cu numele său în regiunea sa natală, Sédhiou, informează lequipe.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sadio Mané a onorat Senegalul şi regiunea Sédhiou. Aş dori, prin această decizie, să dau numele de Sadio Mané stadionului din Sédhiou, pentru a arăta recunoaşterea tuturor fiicelor şi fiilor regiunii către un om care face cunoscută întregii omeniri această regiune. Sadio Mané chiar merită acest cadou", a declarat Abdoulaye Diop, primarul din Sédhiou, citat de presa locală.

Reprezentativa Senegalului a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni, duminica trecută, învingând în finală Egipt, scor 4-2 la loviturile de departajare (0-0 după 120 de minute), pe stadionul Olembe din Yaounde.

La lovituri de departajare, pentru senegalezi au marcat Koulibaly, Diallo, Dieng şi Mane. Sarr a ratat. Pentru Egipt au marcat Zizo şi Hamdy, iar Abdelmonem şi Lasheen au ratat.

Pe locul trei la CAN s-a clasat Camerun, care a câştigat finala mică în faţa naţionalei din Burkina Faso, tot la lovituri de departajare (3-3, 5-3).

Citește și: Povestea emoționantă a lui Sadio Mane, proaspăt câștigător al Cupei Africii - De la ghetele rupte până la cucerirea celor mai importante trofee