​Rămas fără echipă după ce a fost dat afară de Yeni Malatyaspor, Marius Șumudică a vorbit luni despre posibilitatea de a-i lua locul lui Mihai Iosif pe banca celor de la Rapid București.

Marius SumudicaFoto: LUC CLAESSEN / AFP / Profimedia

Șumudică a spus că nu se pune problema să vină la Rapid şi a afirmat că nu "vânează" postul actualului antrenor.

  • "Eu sunt antrenor liber. Nu se pune problema, Rapid are antrenor, a făcut un sezon bun spre foarte bun. Pretenţiile sunt mari, toată lumea vrea în play-off.
  • El (n.r. Mihai Iosif) e un antrenor care vine de acolo, din sânul a ceea ce însemnă fenomenul Rapid şi a prins foarte bine în relaţia cu jucătorii, a căpătat şi experientă. Nu vreau să mă compar cu Iosif şi nici invers. El îşi face treaba acolo, nu vânez postul nimănui.
  • Rapid e echipa care mi-a dat cele mai mari satisfacţii, e în sufletul meu, dar deocamdată nu se pune problema şi chiar o să îi transmit asta, să îşi facă treaba bine. Nu sunt omul care să am cazmaua cu mine şi să încep să sap.
  • Cu siguranţă voi fi în tribune la următorul meci cu Voluntari şi pe noul Rapid", a spus Şumudică, la DigiSport.

Antrenorul Marius Şumudică a fost dat afară de la conducerea tehnică a echipei turce Yeni Malatyaspor, din cauza rezultatelor slabe înregistrate de ultima clasată.

"Ne-am despărţit de antrenorul Marius Şumudică. Dorim să le mulţumim lui Marius Sumudica şi echipei sale pentru serviciile lor şi le dorim succes în carieră", a precizat clubul, într-un comunicat.

Malatyaspor îi va plăti compensaţii antrenorului român, în valoare de 130.000 de euro, scrie presa turcă.

Aceasta a fost a patra echipă din Turcia pregătită de Şumudică, după Kayserispor, Gaziantep şi Cayuk Rizespor.

Marius Şumudică a preluat echipa la 8 octombrie 2021, când era pe locul 17, cu şase puncte. Acum, formaţia este pe locul 20, ultimul, cu 16 puncte din 23 de jocuri, la zece puncte de Giresunspor, de pe locul 16, ultimul de menţinere în prima ligă.

Sub conducerea românului în vârstă de 50 de ani, Malatyaspor a înregistrat două victorii, ultima în 22 octombrie, patru remize şi nouă înfrângeri.

Malatyaspor a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa Karagumruk, într-un meci din etapa a XXIV-a a campionatului Turciei, scrie News.ro.