Sadio Mane, vedeta lui Liverpool și a Senegalului, a câștigat duminică Cupa Africii pe Națiuni, naționala sa cucerind trofeul la penaltiuri în fața Egiptului. Într-un interviu acordat France Football, Mane recunoaște că junioratul a fost deosebit de greu, nevând posibilități financiare și fiind batjocorit.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deși a ratat un penalti pentru echipa sa în minutul 7, Mane s-a revanșat la loviturile de departajare și a ajutat Senegalul să cucerească Cupa Africii pe Națiuni în fața Egiptului lui Mo Salah.

În ciuda tuturor trofeelor câștigate la Liverpool și cu Senegal, Sadio Mane își amintește de junioratul său, acolo unde a avut un început anevoios.

"Am plecat spre Dakar (capitala Senegalului) fără să îi spun nimănui în afara celui mai bun prieten. Un altul mi-a împrumutat bani pentru a ajunge în capitală, la probe.

Am mers la antrenamente la mai multe echipe recunoscute din oraș. 200-300 de copii dădeau probe. Totul a început prost pentru mine. Când m-am prezentat, am fost luat în derâdere. Nu arătam ca un fotbalist. Aveam ghetele rupte și pantaloni care erau departe de un echipament de fotbal. Îmi reparasem ghetele cum am putut.

Cei care văzuseră cum dădeam probele se uitau bizar la mine și se întrebau dacă sunt sigur că vreau să devin fotbalist. I-am înțeles dar nu aveam altă șansă. Nefiind așa de slab la fotbal, m-au luat în echipă. Acesta a fost începutul aventurii mele în fotbal", a declarat Sadio Mane pentru France Fotball.

Jucătorul lui Liverpool are, pe lângă Cupa Africii pe Națiuni, titlul în Premier League cu Liverpool (2020), distincția de cel mai bun jucător al Africii în 2020, cât și Supercupa Europei (2020).