Wayne Rooney, fostul star al lui Manchester United și al naționalei Angliei, susține că nu a fost pregătit pentru trecerea la fotbalul profesionist, alcoolul ajutându-l să facă față problemelor avute.

Wayne RooneyFoto: dcfc.co.uk

Fostul mare fotbalist și-a început cariera profesionistă la Everton, iar la doar 16 ani marca primul gol în Premier League, împotriva lui Arsenal.

Ulterior, Rooney a ajuns pe Old Trafford, acolo unde a înscris de nu mai puțin de 253 de ori, câștigând cinci Premier League și o Ligă a Campionilor.

Recent, Rooney a recunoscut că a recurs la alcool pentru a face față presiunii puse pe umerii lui la început de carieră.

"Să treci de la a semna un simplu contract la a juca pentru Everton la doar 16 ani și a fi internațional în echipa Angliei...au fost lucruri care m-au luat pe nepregătite.

Nu m-am gândit niciodată despre aspectele nevăzute atunci când ești fotbalist profesionist. Nu am fost pregătit pentru asta. Mi-a luat mult timp să-mi dau seama cum să fac față. A fost greu pentru mine deoarece mă simțeam într-un loc inconfortabil.

Au fost momente în care aveam zile libere și mă închideam undeva pentru a bea. Beam și voiam ca toate problemele să-mi dispară din minte. Consumam alcool pentru ca dispărea presiunea...cea de a juca pentru Anglia, la United, cât și toate aspectele apărute în presă despre viața mea persoanală", a declarat Wayne Rooney, conform Reuters.

Fostul fotbalist al Angliei antrenează în prezent echipa Derby County din liga a doua engleză. ​