FIFA a lansat un nou Program de dezvoltare a talentelor (PDT), care oferă asistenţă specifică federaţiilor membre pentru a le ajuta să-şi atingă potenţialul maxim şi să reducă diferenţele de nivel de fotbal între diferitele regiuni, informează agenţia EFE.

FIFAFoto: fifa.com

Forul internaţional a anunţat vineri lansarea acestei iniţiative "inovatoare", care face parte dintr-o serie de proiecte "orientate spre impulsionarea competitivităţii globale a fotbalului", cu obiectivul ca "fiecare federaţie să-şi atingă potenţialul maxim şi să poată oferi tuturor talentelor sale o oportunitate".

Într-un comunicat dat publicităţii, FIFA a explicat că programul va începe să se dezvolte în 2023 şi va oferi cunoştinţe de specialitate, formare şi o platformă pentru schimbul de cunoştinţe şi finanţare. FIFA va aloca anul acesta 50.000 de dolari fiecărei federaţii care va fi admisă să facă parte din program.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a asigurat că unul din obiectivele "primordiale va fi de a oferi o şansă tuturor talentelor, astfel că lansarea acestui program este una dintre cheile atingerii acestui obiectiv".

"Prin acest program putem îmbunătăţi şansele pentru toţi jucătorii din cele şase confederaţii şi 211 federaţii afiliate", a precizat, la rândul său, Arsene Wenger, director de Dezvoltare în cadrul FIFA, citat de Agerpres.