FC Barcelona nu l-a trecut pe ​fundaşul brazilian Dani Alves pe lista UEFA pentru Europa League, în schimb "rebelul" Ousmane Dembele a fost inclus.

Dani AlvesFoto: Miguel Ruiz - FC Barcelona

Antrenorul Xavi putea să treacă pe listă doar trei dintre cei patru jucători transferaţi în această iarnă, iar "aleşii" au fost Ferran Torres, Adama Traore şi Pierre-Emerick Aubameyang.

Cel mai probabil, tehnicianul a decis să-l menajeze pe Dani Alves, jucător de 38 de ani, care a fost achiziţionat din noiembrie 2021, dar a putut juca doar din acest an, pentru a-l folosi numai în campionat.

Surprinde însă rămânerea pe listă a lui Dembele, fotbalist care a fost scos din lot pentru că nu doreşte prelungirea contractului cu Barca, scadent în vară.

Clubul catalan a încercat să "scape" cu disperare de internaţionalul francez, dar el a refuzat să se transfere în perioada de mercato recent încheiată.

În aceste condiţii, preşedintele Juan Laporta a declarat că Dembele rămâne la dispoziţia lui Xavi, care va decide dacă se va baza pe el sau nu.

FC Barcelona a ratat calificarea în optimile de finală ale Champions League, dar va evolua în şaisprezecimile Europa League, cu Napoli, la 17 şi 24 februarie, scrie News.ro.

FC Barcelona, lista UEFA: Marc-Andre Ter Stegen, Sergino Dest, Gerard Pique, Ronald Araujo, Sergio, Riqui Puig, Ousmane Dembele, Memphis Depay, Ansu Fati, Adama Traore, Martin Braithwaite, Neto, Clement Lenglet, Pedri, Luuk De Jong, Jordi Alba, Ferran Torres, Sergi Roberto, Frankie De Jong, Mingueza, Samuel Umtiti, Eric Garcia, Pierre-Emerick Aubameyang, Nico, Gavi, Alex Balde, Alvaro Sanz, Arnau Comas, Arnau Tenas, Ilias Akhomach, Ander Astralaga, Jandro Orellana.