Mason Greenwood, atacantul în vârstă de 20 de ani al lui Manchester United acuzat de iubita lui că a bătut-o și a forțat-o să facă sex cu el, rămâne în arest preventiv, informează BBC.

Mason GreenwoodFoto: Twitter - Manchester United

Poliţia din Greater Manchester (GMP) a precizat că a primit mai mult timp pentru a-l interoga, astfel că arestul a fost prelungit a doua oară, după ce luni magistraţii au decis ca jucătorul să nu fie eliberat.

GMP a susţinut că jucătorul a fost arestat duminică, după ce "a luat cunoştinţă de imagini şi videoclipuri care circulau pe reţelele de socializare postate de o femeie care se plânge de incidente cu violenţă fizică". În fotografii, tânăra putea fi văzută însângerată şi cu vânătăi pe corp.

Marţi, magistraţii au acordat o a doua prelungire a arestului, valabilă până miercuri. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că anchetele sunt în desfăşurare şi că unei femei i se "oferă sprijin de specialitate"

Manchester United a anunţat că Greenwood nu va mai juca pentru club până la lămurirea situaţiei, iar firma de îmbrăcăminte sportivă Nike a precizat că a suspendat contractul cu fotbalistul.

"Suntem extrem de preocupați de acesta acuzații", au spus reprezentații Nike, potrivit Mundo Deportivo.

De asemenea, dezvoltatorul de jocuri video EA Sports a anunţat că atacantul a fost eliminat din produsele sale sub emblema FIFA.

Greenwood, care a debutat la United în martie 2019, a semnat un contract pentru patru ani, în februarie 2021, scrie News.ro.

Greenwood nu este la primul scandal în afara terenului, acesta fiind trimis acasă de la naționala Angliei după ce ar fi chemat două modele islandeze împreună cu colegul Phil Foden.

Cotat de site-ul Transfermarkt la 50 de milioane de euro, Greenwood a marcat de șase ori pentru United în 24 de meciuri jucate în acest sezon. El are și o selecție pentru naționala Angliei.