Personaj istoric din fotbalul italian, fostul patron al cluburilor Venezia şi Palermo, Maurizio Zamparini, a murit, în noaptea de luni spre marţi, la 80 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a murit la spitalul Cotignola din Ravenna, din cauza unor complicaţii provocate de o peritonită, scrie Gazzetta dello Sport.

Antreprenor în domeniul construcţiilor, Zamparini s-a făcut cunoscut mai întâi în lumea fotbalului când a preluat clubul Venezia în 1987. Echipa se afla în a patra divizie italiană şi a reuşit să o ducă în Serie A în 1998, informează News.ro.

Dar Zamparini este cunoscut mai ales pentru perioada petrecută la Palermo, el cumpărând clubul în 2002, cu ambiţia de a-l aduce în elita fotbalului italian.

Zamparini a reuşit să ducă Palermo în Serie A la doi ani de la preluare, iar sub conducerea sa, echipa s-a calificat de mai multe ori în competiţiile europene şi a promovat nume mari ale fotbalului, precum Javier Pastore, Edinson Cavani şi Paulo Dybala.

După probleme financiare, Palermo a retrogradat la sfârşitul sezonului 2017, iar Zamparini a vândut clubul unei companii londoneze.

Zamparini a fost un personaj cu caracter vulcanic, un mare consumator de antrenori.

Supranumit "devoratorul de antrenori", el a înlocuit nu mai puţin de 40 de tehnicieni pe banca echipelor sale.