Anton Petrea, antrenorul FCSB, a declarat că derbiul cu Dinamo, pe care echipa lui l-a câştigat fără prea mari emoții, scor 3-0, a fost aşa cum se aştepta, "cu ambiţii, cu dăruire pe teren". Acesta a explicat și de ce l-a schimbat pe Florin Tănase la pauza partidei din Ștefan cel Mare.

Foto:

"A fost un meci disputat, mai ales în prima parte, până când a fost şi acea eliminare, aşa cum mă aşteptam, cu ambiţii, cu dăruire pe teren. Ţin să-i felicit pe cei de la Dinamo că s-au ţinut destul de bine în zece jucători. Important pentru noi este că am câştigat, ceea ce ne-am propus înainte de joc, să ţinem aproape de primul loc, de lider, şi să vedem ce va fi la meciul lor.

A intervenit şi un pic de relaxare, care n-ar fi trebuit să fie, totuşi, în condiţiile în care conduci cu 1-0 din startul meciului după care beneficiezi şi de un om în plus, ar fi trebuit să ţinem mult mai mult de minge, să pasăm mai mult, să-i obosim şi atunci aveam şi mai multe situaţii de poartă. Aşa, am intrat într-un joc de uzură, care nu ne-a avantajat foarte mult. Important că am reuşit să mai marcăm şi câştigăm confortabil.

A trebuit să-l schimbăm pe Tănase pentru că avea deja cartonaşul galben, el e suspendat pentru meciul următor şi deja mă gândeam la o variantă de înlocuire a lui, plus că voiam mai multă siguranţă la un moment dat pe mingile lungi. Ştiam că ei vor încerca cu mingi lungi în spatele liniei noastre de fundaşi şi am încercat să schimbăm puţin sistemul, după care am revenit la formula noastră. Pregătim diverse situaţii ce pot apărea în joc, jucătorii să ştie ce au de făcut în momentul în care schimbăm ceva din mers.

(n.r. despre prima schimbare a lui Tănase la pauză, aşa cum a ameninţat patronul Gigi Becali) Ăsta a fost principalul motiv pentru care l-am schimbat, riscam să primim al doilea cartonaş galben şi nu voiam să se întâmple lucrul acesta. Se putea întâmpla un fault, o simulare sau ceva şi să riscăm. Mai ales că aveam şi avantaj la pauză pe tabelă şi totul era ok.

Nu ştiu asta (n.r. că l-a ameninţat patronul pe Tănase că va fi schimbat), nu am vorbit despre aşa ceva cu patronul, nici n-am ştiut despre declaraţiile lui, că nu prea citesc ce se scrie prin presă. Tavi Popescu a mai avut câteva situaţii în prima repriză şi nu a ales soluţia potrivită, însă mă bucur că reuşeşte să marcheze, mă bucur că are evoluţii bune şi constant bune.

(n.r. dacă a fost ultimul meci pentru Mihai Pintilii, care ar putea ajunge în staff-ul echipei naţionale) Nu ştiu, întrebaţi-l pe el! Eu nu ştiu nimic. Am vorbit cu el, acum e decizia lui, nu pot să-i spun eu ce să facă. Nu îi ştiu decizia. Eu mă înţeleg foarte bine cu el, ne înţelegem foarte bine, ne înţelegem din priviri. Ar fi o pierdere pentru mine pentru că avem o relaţie profesională foarte bună" - Anton Petrea, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I, citat de News.ro.

Aflată în cea mai dificilă situație din istoria clubului, Dinamo nu a reușit să îi facă față rivalei: FCSB s-a impus cu 3-0 pe arena din Șoseaua Ștefan cel Mare și continuă cursa de urmărire a liderului CFR Cluj. De cealaltă parte, formația lui Flavius Stoican se zbate în subsolul clasamentului și are din ce în ce mai multe motive să se teamă de retrogradare.

Golurile au fost marcate de Octavian Popescu ('2), Ianis Stoica ('75) şi Răzvan Oaidă ('82).

În minutul 35, Alexandru Răuță (Dinamo) a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben.

De știut:

  • În minutul 45+1, dinamovistul Antoni Ivanov s-a ciocnit cap în cap cu Darius Olaru. Olaru a putut continua jocul, însă Ivanov a fost scos cu ambulanţa de pe teren. Pe teren a intrat iniţial o ambulanţă, iar apoi a fost chemată şi cealaltă.

  • FCSB ocupă locul doi în clasamentul Ligii 1, cu 51 de puncte, cu şapte mai puţine decât liderul CFR Cluj, care însă încă nu a jucat în etapa 23. Dinamo se află pe penultima poziţie (15), cu 12 puncte, cu unul mai mult decât ultima clasată, Academica Clinceni.