Rafael Leao, atacantul grupării AC Milan, este obligat să plătească 16,5 milioane de euro fostului său club, Sporting Lisabona, după rezilierea contractului din 2018, informează football-italia.net.

Rafael LeaoFoto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Leao a părăsit clubul portughez la sfârşitul campaniei 2017-18, după ce fanii de la Sporting au fost furioşi pe jucători pentru că au ratat calificarea în Liga Campionilor.

La fel ca mulţi dintre foştii săi colegi de echipă, Leao a decis să-şi rezilieze contractul unilateral după incident.

Leao s-a alăturat formaţiei OSC Lille gratuit în 2018 şi a plecat la AC Milan pentru 23 de milioane de euro un an mai târziu.

Sporting a susţinut că nu a dat undă verde să renunţe la înţelegerea cu Leao şi l-a dat în judecată pe atacantul de la Milan.

Curtea de Arbitraj a Sportului l-a obligat pe Leao să plătească 16,5 milioane de euro în martie 2020, iar Curtea de Apel de la Lisabona a confirmat acum o astfel de decizie.

Sporting CP a cerut despăgubiri mai mari, cerând întreaga clauză de eliberare de 40 de milioane de euro inclusă în contractul lui Leao la acel moment.

Milan nu este implicat în acest caz, iar Leao poate depune acum recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, informează News.ro.