Dan Petrescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că FCSB (adversara celor de la CFR Cluj din prima etapă a anului din Liga 1) a avut un parcurs foarte bun anul trecut. Antrenorul ardelenilor, care a refuzat naționala, a spus ce își dorește de la cel care va fi desemnat selecționer al României.

Dan PetrescuFoto: cfr1907.ro

"Nu cred în statistică, indferent ce a fost înainte nu are nicio semnificaţie la meciul următor. Mereu trebuie să o iei de la zero. Un meci cu FCSB este foarte greu în orice circumstanţe.

Până în acest moment, mi se pare că FCSB face un campionat fantastic, are 12 victorii şi 2 egaluri în ultimele 14 meciuri. Dar pentru că CFR a făcut un sezon incredibil, sunt mai puţin băgaţi în seamă.

Mai sunt 19 meciuri şi vă repet, campionatul se va câştiga în ultimul sau penultimul meci. Nu suntem campioni încă, programul lui CFR este mai greu decât al celor de la FCSB.

Eu sunt conştient de valoarea lor, au foarte mulţi jucători buni, va fi o luptă până la final. Au atuuri multe să spere să schimbe ceva în bine, au făcut un an foarte bun. Cred că micile detalii vor face diferenţa şi este important cine marcheaz primul gol" - Dan Petrescu.

Meciul FCSB - CFR Cluj are loc, duminică, de la ora 20:00, în etapa a XXII-a a Ligii I, prima din 2022.

Dan Petrescu "Îmi doresc un antrenor care să ducă naţionala la un European sau Mondial"

Dan Petrescu a afirmat că nu se aştepta ca numirea unui nou selecţioner al naţionalei să dureze atât de mult. Antrenorul de la CFR Cluj a fost ofertat pentru a prelua naţionala, însă a refuzat, preferând să rămână la campioana României.

"Nu mă aşteptam să dureze atât. Credeam că se va găsi mult mai repede. Nu ştiu dacă e vina antrenorilor sau a federaţiei, dar e bine aşa, să nu greşească. Îmi doresc un antrenor, nu contează numele, care să ducă echipa la un turneu final, la un european sau mondial. Au fost multe speculaţii, hai să aşteptăm să vedem cine va fi" - Dan Petrescu.

Oficialii federaţiei au discutat în ultima perioadă cu Ladislau Boloni, Adrian Mutu şi Edward Iordănescu. Anterior, FRF a discutat şi cu Dan Petrescu, Gheorghe Hagi şi Răzvan Lucescu, scrie News.ro.

Echipa naţională a rămas fără antrenor la finalul lunii noiembrie, când i-a expirat contractul lui Mirel Rădoi. România a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022. "Tricolorii" vor reveni în competiţii în luna iunie, în Liga Naţiunilor, într-o grupă cu Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Muntenegru.