Pele, legenda fotbalului brazilian, a revenit săptămâna aceasta la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo pentru a-şi continua tratamentul împotriva cancerului de colon, informează Reuters.

PeleFoto: ndependent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Edson Arantes do Nascimeto, în vârstă de 81 ani, a rămas timp de două zile, miercuri şi joi, în clinica respectivă, în care a fost operat pe 4 septembrie, după ce i-a fost depistată o tumoră "suspectă" la colon, în urma unui control medical de rutină, scrie Agerpres.

Starea lui Pele este stabilă.

Fostul decar al Selecao a rămas internat aproximativ o lună după intervenţia chirurgicală, iar apoi a revenit la spital pe 9 decembrie, pentru noi sesiuni de chimioterapie, fiind externat pe 23 decembrie.

Presa locală a relatat că Pele şi-a petrecut Crăciunul la locuinţa sa din Guarauja, pe ţărmul oceanului Atlantic, în statul Sao Paulo.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970), Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri, fiind considerat de mulţi specialişti cel mai bun jucător din istorie.

Starea de sănătate a fostului fotbalist brazilian s-a deteriorat în ultimii ani, acesta fiind motivul, alături de pandemia de coronavirus, care l-a făcut pe Pele să rămână practic închis în casa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii săi apropiaţi, departe de atenţia presei.

Înaintea operaţiei de anul trecut, Pele fusese internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, el a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.

Joi, imediat după ce a părăsit spitalul Albert Einstein, Pele a dat publicităţii un comunicat în care i-a adus un omagiu soţiei fostului său coechipier Garrincha, cântăreaţa de samba Elza Soares, care a încetat din viaţă în cursul aceleiaşi zile, la vârsta de 91 de ani.

Pele şi Garrincha au fost colegi în naţionala Braziliei în campaniile victorioase de la Cupele Mondiale din 1958 şi 1962.