Inter Milano s-a calificat cu emoţii în sferturile de finală ale Cupei Italiei, după ce a trecut de Empoli, după prelungiri, scor 3-2 (2-2 după 90 de minute). Portarul român Ionuţ Radu a fost integralist la învingători și a fost creditat cu un autogol.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gazdele au deschis scorul prin Alexis Sanchez ('13), însă Empoli a restabilit egalitatea prin Nedim Bajrami ('61), iar apoi a preluat conducerea pe tabela de marcaj, după ce Patrick Cutrone a trimis balonul cu capul în bara transversală, mingea ricoşând în poartă din călcâiul lui Ionuţ Radu ('76), care a jucat în premieră în acest sezon competiţional.

Milanezii au restabilit egalitatea in extremis, prin fundaşul Andrea Ranocchia, care a înscris în minutul 90+1 cu o execuţie spectaculoasă din interiorul careului.

Inter a dat lovitura în prelungiri, când a marcat golul calificării prin Stefano Sensi ('104), inspirat introdus de Simone Inzaghi în locul lui Lautaro Martinez.

În turul următor, Inter Milano va înfrunta câştigătoarea partidei de joi, dintre AC Milan şi Lecce, singura echipă din Serie B rămasă în competiţie, scrie Agerpres.

Ce a spus Ionuț Radu după ce a jucat pentru prima oară în acest sezon

"Știam că va fi o seară grea pentru mine, pentru că îl cunosc pe Andreazzoli și știu ce fel de joc practică. Empoli a venit aici pentru a obține un rezultat important, ne așteptam la un astfel de meci. Multe echipe vin la Milano pentru a da totul și chiar mai mult.

Ranocchia a marcat un gol incredibil, va deveni un ! Mă bucur pentru el, dar și pentru Sensi, știu cât de mult muncesc la antrenamente și e foarte bine că au decis meciul. Sunt niște băieți extraordinari.

Despre jocul meu, trebuie să spun că am marcat și eu... bineînțeles în propria poartă (n.r. râde). Mă bucur pentru că am debutat în acest sezon și pentru victorie"- Ionuț Radu, la Inter TV.

Rezumatul partidei dintre Inter și Empoli:

*autogolul lui Ionuț Radu poate fi văzut la 01:43

Cupa Italiei, rezultatele înregistrate în optimile de finală:

Atalanta vs Venezia 2-0

Napoli vs Fiorentina 2-5 (după prelungiri)

AC Milan vs Genoa 3-1 (după prelungiri)

Lazio vs Udinese 1-0 (după prelungiri)

Juventus vs Sampdoria 4-1

Sassuolo vs Cagliari 1-0

Inter Milano vs Empoli 3-2 (după prelungiri)

Joi se dispută partida AS Roma - Lecce.