Internaționalul eston Mattias Käit este noul mijlocaș al echipei Rapid București a anunţat, marți, gruparea din Liga 1. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani este al patrulea jucător transferat de giuleșteni în 2022.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a semnat un contract pe doi ani şi jumătate, până în vara lui 2024.

"Sunt încântat să fiu aici, toată lumea a fost foarte amabilă cu mine, iar prima mea impresie a fost una foarte bună. Ştiam Rapidul de dinainte să aflu de ofertă, dar după ce am aflat de interesul lor am urmărit 2-3 meciuri. Ştiu şi despre suporteri, chiar le-am arătat familiei şi logodnicei imagini cu ei, sunt într-adevăr . Abia aştept să joc pe noul stadion, cu tribunele pline", a spus Mattias Käit, pentru fcrapid.ro.

În ciuda vârstei fragede, Käit a evoluat deja de 39 de ori pentru naţionala Estoniei, marcând 8 goluri, cu Belgia, cu Letonia (2), cu Gibraltar (2), cu Cipru şi cu Lituania.

Mattias şi-a făcut junioratul în ţara natală, la FCI Levadia, fiind achiziţionat de Fulham, unde a evoluat pentru formaţia U23. De la Fulham a fost împrumutat în prima ligă scoţiană, la Ross County, iar din 2019 a jucat în prima ligă slovenă, la Domzale, formaţie pentru care a bifat şase meciuri în acest sezon de Conference League, punctând o dată. În vară, Käit a fost transferat la FK Bodø/Glimt, formaţie cu care a luat titlul în Norvegia.

Pe lângă titlul din Norvegia, mijlocaşul a câştigat Cupa Baltică, în 2020, cu naţionala Estoniei.

Käit este cel de-al patrulea jucător transferat în acest an, după Răzvan Onea, Matías Pérez Acuña şi Jakub Vojtuš, scrie News.ro.