Naționala de fotbal a României este în continuare fără selecționer, deși de la despărțirea de Mirel Rădoi au trecut săptămâni bune. Oficialii FRF au purtat marți negocieri cu Edi Iordănescu, asta după ce Ladislau Boloni "a uitat" să mai dea un răspuns.

Edi IordanescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

În urmă cu câteva săptămâni, varianta Ladislau Boloni părea bătută-n cuie. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au negociat în Franța, dar și în țară, iar totul părea stabilit.

Între timp, Boloni nu a mai oferit un răspuns, iar conducătorii FRF-ului au început discuțiile cu Edi Iordănescu.

Conform gsp.ro, FRF și Iordănescu au negociat în cursul zilei de marți la Casa Fotbalului, iar acum conducătorii fotbalului românesc așteaptă un răspuns din partea fostului tehnician, printre altele, de la CFR Cluj și FCSB.

De asemenea, va urma o discuție și cu Adrian Mutu, ultimul pe lista pe care Mihai Stoichiță a prezentat-o în spațiul public.

Clauza care a împotmolit venirea lui Boloni la naționala României

Ladislau Boloni părea ca și instalat (pentru a doua oară în carieră) în funcția de selecționer. Cu toate acestea, antrenorul a întârziat să ofere un răspuns, iar acum pare tras pe "linie moartă" de FRF.

Conform sursei citate, neînțelegerile au plecat de la o clauză. Astfel, selecționerul poate fi demis în toamnă dacă nu încheie cu România măcar pe locul doi grupa din Liga Națiunilor (adversare sunt Bosnia, Finlanda și Muntenegru).

"Sperăm ca până mâine (n.r. miercuri) să dea răspunsul, dacă acceptă sau nu postul de selecționer. Mingea e în terenul lui, decizia îi aparține în totalitate. Așteptăm răspunsul lui Iordănescu" au precizat surse din cadrul FRF pentru gsp.ro.

Naționala României nu are selecționer din noiembrie 2021, atunci când Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea din funcție.

România va juca două partide amicale înainte de startul în Liga Națiunilor: pe 25 martie va juca pe Stadionul Steaua contra Greciei, iar pe 29 martie tricolorii se vor duela cu Israel (în deplasare).

Partidele oficiale ale României din 2022, din Liga Naţiunilor, se vor disputa în lunile iunie şi septembrie.

Programul României în Liga Națiunilor:

4 iunie 2022: Muntenegru – România (ora 21:45)

7 iunie 2022: Bosnia şi Herţegovina – România (ora 21:45)

11 iunie 2022: România – Finlanda (ora 21:45)

14 iunie 2022: România – Muntenegru (ora 21:45)

23 septembrie 2022: Finlanda – România (ora 21:45)

26 septembrie 2022: România – Bosnia şi Herţegovina (ora 21:45).

De știut:

  • Până acum, Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au refuzat oferta de a deveni selecționer al României.

Care este componența Comisiei Tehnice de la FRF

  • Mihai Stoichiță - președinte
  • Lucian Burchel, Aurel Țicleanu - vicepreședinți
  • Cristian Dulca, Marin Ion, Ionel Augustin, Miodrag Belodedici, Rodion Cămătaru, Dumitru Dumitriu, Ion Geolgău, Mihai Ianovschi, Dumitru Moraru, Florin Bratu, Marcel Răducanu, Massimo Pedrazzini, Lucian Sănmărtean, Jakab Zoltan - membri
  • Marius Niculae, Felix Grigore, Vlad Munteanu, Andrei Vochin - membri fără drept de vot.